Ген. Станчев, бивш шеф на НСО: Вярвам в службите, но с чувство на съмнение

  • 23 септември 2023 09:19

  • 1083
  • 2
Ген. Станчев, бивш шеф на НСО: Вярвам в службите, но с чувство на съмнение
© бТВ
Слушай новината Слушай новината

У нас се говори изключително много за службите. Духът е изпуснат от бутилката. Службите се нуждаят от съответната реформа. Това заяви ген. Красимир Станчев, бивш шеф на Националната служба за охрана, в ефира на бТВ.

„Напоследък често се чува, че щом някой има ръководен екип, той има правото да го създаде. След като има хора, които искат да сменят ръководителите на службите, нека го направят”, смята той.

Той заяви, че вярва в службите, но с чувство на съмнение.

Делян Пеевски за спецслужбите: Промени, сливания – след като войната приключи

„Аз не съм разочарован от това, че съм напуснал службата. Разочарован съм, че човекът, оглавяващ НСО, трябва да е познат на служителите – за съжаление той не е такъв. Преди години ген. Владимиров беше назначил готвачите да охраняват формат на много президенти. Ако сегашният ръководител счита, че е дал пример как трябва да работи – съжалявам”, коментира още той.

„Политическо назначение трябва да е доверен човек на управляващите и да прокарва политиката им. След като МС ръководи службите, защо трябва с президента да се съгласува назначението?”, попита той.

Той заяви, че не е работил нито със стария, нито с новия главен секретар на МВР.

„Не ми е ясно НСО да разузнава друга служба. Би трябвало да си имат доверие службите”, коментира още той.

В момента ген. Станчев е пенсионер.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
1083 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2023.09.23 | 11:14

2
Това е по-добро от всяка виагра. Съветвам всеки да го опита поне веднъж в живота си - ще подобри се.ксуалния ви живот многократно, прочетете го сами -----> welcome.to/biocom
ИСТИНАТА

2023.09.23 | 10:54

1
Генерале,КАК е ВЪЗМОЖНО в НАЙ-ОХРАНЯВАНАТА РЕЗДЕНЦИЯ на министър-председателя на България,да бъдат направени СНИМКИ на министъра ГОЛ в СПАЛНЯТА му,и НИКОЙ НИЩО да НЕ е ЧУЛ и ВИДЯЛ ?! ВЪЗМОЖНО ли е ТОВА ?!

Добави коментар

Водещи новини