Габриел на среща с Виктория Нюланд и министрите на външните работи на Б-9

  • 22 септември 2023 19:27

  • 827
  • 3
Габриел на среща с Виктория Нюланд и министрите  на външните работи на Б-9
© МВнР

В Ню Йорк се организира среща на и.д. заместник държавния секретар Виктория Нюланд и външните министри на страните от Б9. Букурещката девятка - Б-9, е многостранен формат за консултации и диалог по въпроси на сигурността с участието на България, Естония, Латвия, Литва, Полша, Румъния, Словакия, Унгария и Чехия. Форумът идентифицира приоритети на трансатлантическото партньорство, европейската сигурност и партньорството ЕС-НАТО.  

Сред основните теми на срещата бяха продължаване на подкрепата  за Украйна, задълбочаване на сътрудничеството в сферата на сигурността, противодействието на хибридните анти-ЕС и анти-НАТО атаки и дезинформацията, важността на Черноморския регион, включително инициативата “Три морета”. Засягайки въпроса с продоволствената сигурност,  вицепремиерът Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова изтъкна, че България е взела трудно решение относно отмяната на забраната за внос на зърно от Украйна.

ЕК: Украинският земеделски внос отговаря на всички европейски изисквания за качество

“Сега е важно новият план за действие, регулиращ вноса на селскостопански продукти от Украйна да функционира ефективно”, посочи Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова.

“По-добрата подготовка за справяне с хибридни заплахи и споделянето на опит и знания между партньорите са ключови. Това е целта и на Европейския център за върхови постижения за противодействие на хибридните заплахи в Хелзинки, на който България вече е член. Сътрудничество с центъра може да се търси и в контекста на усилията на НАТО”, каза още в изказването си вицепремиерът Габриел. Тя се спря също на инициативата “Три морета”, като подчерта стратегическата важност на подобряването на свързаността в региона.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
827 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2023.09.22 | 21:25

3
Тоз мъркуч получава инструкциите от Нюланд за влизане на БГ във Война с Русия. Но! БЪЛГАРИТЕ НЯМА ДА ВОЮВАТ С РУСИЯ! ДА СЕ ЗНАЕ! ТАКА ЩЕ БЪДЕ!

2023.09.22 | 21:05

2
Това е по-добро от всяка виагра. Съветвам всеки да го опита поне веднъж в живота си - ще подобри се.ксуалния ви живот многократно, прочетете го сами -----> welcome.to/biocom

2023.09.22 | 20:50

1
ТЪКМО ЩЕ ИМ РАЗКАЖЕ КАК С ЛАВРОВ ОБСЪЖДАХА ЕНЕРГИЙНИТЕ ПРОЕКТИ НА ИКОНОМИЧЕСКИЯ ФОРУМ В ПЕТЕРБУРГ КЪДЕТО БЕ ПРАТЕНА ОТ БОЙКО БОРИСОВ

Добави коментар

Водещи новини