Акад. Денков разговаря с полския посланик

  • 21 септември 2023 18:49

  • 1124
  • 3
Акад. Денков разговаря с полския посланик
© МС
Слушай новината Слушай новината

Полша и България виждат сериозна перспектива за развитието на регионалната свързаност в Източна Европа. Това стана ясно на среща между министър-председателя акад. Николай ДенковНиколай ДенковНиколай Денков е служебен министър на образованието и науката в кабинета на Огнян Герджиков. С и полския посланик Мачей Шимански, съобщиха от Министерски съвет на официалната си страница във Фейбук.

Двамата обсъдиха възможностите за тясно партньорство по реализирането на вертикален коридор Север-Юг от Полша до България през Румъния, включително и в контекста на Осмата среща на върха на Инициативата „Три морета“ в Букурещ, както и с оглед на активизиране на сътрудничеството по важните проекти с Гърция и Румъния. 

Премиерът Денков се срещна с директора на Регионалния офис на Международната организация по миграция

Процесът, свързан с енергийния преход, и подготовката на въглищните региони към нови икономически дейности също бяха обсъдени по време на разговора между премиера акад. Денков и посланик Шимански. Акценти в хода на срещата бяха и задълбочаването на сътрудничеството в областите отбрана, транспорт, туризъм и борба с дезинформацията.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1124 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Lissa

2023.09.22 | 02:04

3
Добре дошли в най-добрия сайт за секс запознанства - - - Meetme.pw

2023.09.21 | 22:59

2
Това е по-добро от всяка виагра. Съветвам всеки да го опита поне веднъж в живота си - ще подобри се.ксуалния ви живот многократно, прочетете го сами -----> welcome.to/biocom
Цв

2023.09.21 | 20:34

1
Учи се от поляците, плъхок очилат!

Добави коментар

Водещи новини