Премиерът Денков се срещна с директора на Регионалния офис на Международната организация по миграция

  • 21 септември 2023 18:37

  • 870
  • 3
Премиерът Денков се срещна с директора на Регионалния офис на Международната организация по миграция
© МС
Слушай новината Слушай новината

Предимствата от присъединяването на България и Румъния към Шенгенското пространство бяха във фокуса на срещата на премиера акад. Николай ДенковНиколай ДенковНиколай Денков е служебен министър на образованието и науката в кабинета на Огнян Герджиков. С с г-н Ола Хенриксон, регионален директор на Регионалния офис на Международната организация по миграция (МОМ) за Европейското икономическо пространство, Европейския съюз и НАТО, съобщиха от Министерски съвет на официалната си страница във Фейсбук.

Премахването на граничния контрол между България и Гърция и България и Румъния ще даде възможност на страната ни допълнително да подсили защитата на границите си, които са външни за ЕС, и да задълбочи усилията си в борбата с нелегалния мигрантски поток. Същевременно премахването на граничния контрол би имало и позитивен екологичен ефект чрез намаляване на въглеродните емисии в следствие на чакането по граничните пунктове. 

Калин Стоянов проведе работна среща с директора на Регионалния офис на Международната организация по миграция

Присъединяването ни към Шенгенското пространство и еврозоната е приоритет за нас, искаме да сме напълно интегрирани, изтъкна в хода на срещата акад. Николай ДенковНиколай ДенковНиколай Денков е служебен министър на образованието и науката в кабинета на Огнян Герджиков. С.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
870 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2023.09.21 | 23:00

3
Това е по-добро от всяка виагра. Съветвам всеки да го опита поне веднъж в живота си - ще подобри се.ксуалния ви живот многократно, прочетете го сами -----> welcome.to/biocom
гошо

2023.09.21 | 19:57

1
Плъхът иска да мигрира?

2023.09.21 | 21:54

2
Терористите много го наплашиха.

Добави коментар

Водещи новини