ПП-ДБ излезе с декларация по повод 22 септември: „Независимост не се откупува“

  • 21 септември 2023 10:11

  • 889
  • 4
ПП-ДБ излезе с декларация по повод 22 септември: „Независимост не се откупува“
© Булфото (архив)

Нека Независимостта на България ни напомни, че ние сме обединени от обща история, култура и ценности, да помним, пазим и защитаваме завета на предците ни от 1908 г. Да не забравяме думите на министър-председателя Александър Малинов, че „независимост не се откупува“. Нека всеки ден да ценим свободата, да се борим за нея, да учим децата да бъдат свободни хора и да знаем, че най-големият враг на свободата е страхът. Великите моменти в историята ни трябва да се помнят, да се почитат, но и да се учим от тях. Това посочи в декларация по повод празника утре Йордан Терзийски, народен представител от „Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната" - Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от“ (ПП-ДБ).  

„Днес почитаме упоритостта, предаността и смелостта на тези, които не се отказаха от мечтата за свободна и независима България. Независимостта на България е постижение, което принадлежи на гражданите. Отвоювана от обществото, тя и днес ни дава пример как да взимаме решения, да формираме бъдещето на България“, се посочва в текста на декларацията. 

И сега повече е всякога е важно да работим обединени за европейския път на България. И днес усилията ни са насочени към битката за свободна, независима, европейска България, заяви Терзийски.

В началото на декларацията депутатът припомни, че след Съединението от 6 септември 1885 г., другата дата, която е истински ден на свободата за българския народ е 22 септември, когато по думите му смелите български държавници дръзват и връщат България пълноценно на картата на Европа като свободна и независима държава, а българският народ отново заема достойното си място сред останалите европейски народи.

Министър-председателят Александър Малинов и неговото правителство саможертвено, със средствата на дипломацията подготвят акта на българската независимост. На 22 септември 1908 г. в старата столица Велико Търново, с исторически манифест цар Фердинанд и българското правителство обявяват независимостта на Третата българска държава, се посочва в текста на декларацията. 

Последвайте канала на

Владимир Василев
889 4

Коментари 4

Добави коментар
Филип

2023.09.21 | 16:24

4
Да си я вземат тая декларация и да си я боднат отзад
Мина

2023.09.21 | 16:23

3
Леле какви лицемери са тия!

2023.09.21 | 15:01

2
Това е по-добро от всяка виагра. Съветвам всеки да го опита поне веднъж в живота си - ще подобри се.ксуалния ви живот многократно, прочетете го сами -----> welcome.to/biocom

2023.09.21 | 10:37

1
Иначе посолството и пеевски кво казват за независимостта, хахахаха кво става май им чегъртате малките кратунки с езиче а чегъртачеви.

Добави коментар

Водещи новини