Тагарев ще посети МБАЛ-Сливен

  • 19 септември 2023 10:18

  • 910
  • 0
Тагарев ще посети МБАЛ-Сливен
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Министърът на отбраната Тодор ТагаревТодор ТагаревТодор Тагарев е служебен министър на отбраната от 12 март до 29 май 2013 г. На 6 юни 2023 г. е избран за ще посети в сряда Многопрофилната болница за активно лечение (МБАЛ) – Сливен към Военномедицинската академия, където ще бъде отбелязана 100-годишнината от създаването на лечебното заведение, съобщиха от Министерство на отбраната. В рамките на тържествените чествания ще бъде открита реновираната сграда на Отделението по инфекциозни болести.

Военната болница в Сливен е наследник на създадената още през 1892 г. III-та балканска дивизионна болница, съобщава на сайта си Военномедицинска академия (ВМА) . По силата на Ньойския договор от 1921 г. е закрита, но само две години по-късно е възродена. Ролята на МБАЛ-Сливен става все по-важна за региона. Разположението й е ключово – от гледна точка на полигона „Ново село”, авиобазата в Безмер и пристанище Бургас. пише на сайта на ВМА.

Министър Тагарев: Предполагаме, че дронът край Тюленово е свързан с войната в Украйна

По-късно през деня министър Тодор ТагаревТодор ТагаревТодор Тагарев е служебен министър на отбраната от 12 март до 29 май 2013 г. На 6 юни 2023 г. е избран за ще участва в Дискусионна кръгла маса на Съюза на офицерите от резерва „Атлантик“ (СОРА), посветена на ползата от съвместните проекти и съоръжения за националната сигурност на страната във Военния клуб в Сливен.

Встъпително слово ще произнесе и председателят на парламентарната комисия по отбрана Христо Гаджев. В дискусиите ще се включат представители на Министерството на отбраната, на държавната и местната администрация от Сливенска и Ямболска области, на студентската и академичната общност, членове на СОРА и други военно-патриотични съюзи, представители на бизнеса, граждани и медии.

Последвайте канала на

Нора Виткова
910 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини