Ковачев за Шенген: В Австрия отново ще има избори, но ние не можем да чакаме

  • 18 септември 2023 10:56

  • 1689
  • 4
Ковачев за Шенген: В Австрия отново ще има избори, но ние не можем да чакаме
© Фейсбук/ Андрей Ковачев
Слушай новината Слушай новината

„Ужасен съм, че такива неща се случват и при нас. Черно море не е сигурно. Руските действия правят нещата трудни. Докато не се реши въпросът с войната в Украйна, ще останем в тази зона на нестабилност. С партньорите от НАТО трябва да покажем, че Черно море не е руско море“.

Това каза пред бТВ евродепутатът от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в/ЕНП Андрей КовачевАндрей КовачевАндрей Ковачев е български политик от ГЕРБ, член на Европейския парламент от 2009 година досега., след като дрон с експлозив бе открит на скалите край Тюленово.

Министерство на отбраната разкри какво следва да се направи заради намерения дрон

„Надявам се, че по най-бързия начин ще се разбере откъде е дошъл и кой е управлявал този дрон. ДАНС и разузнавателните служби трябва да си кажат мнението“, добави той.

Полша, Унгария и Словакия избраха да наложат свои ограничения върху украинския внос, след решението на ЕК за вдигане на забраните. Румъния обяви, че ще изчака с решението си, докато Украйна не предложи план.

Депутатите решиха да отпадне забраната за внос на зърно от Украйна

„В Полша предстоят избори. За Орбан – поведението му в Европейския съвет обяснява защо е направил тази стъпка. Словакия също е пред избори“, посочи евродепутатът.

„Аз смятам, че трябва да има разумен диалог между всички заинтересовани страни с конкретните цифри“, добави Ковачев.

„Взимаме аргументите на Нидерландия и Австрия, които казваха, че докато не отпадне механизмът, няма да пуснат България и Румъния в Шенген. Видяхме какво каза външният министър на Австрия. Там отново ще има избори, но ние не можем да чакаме“, обясни Андрей КовачевАндрей КовачевАндрей Ковачев е български политик от ГЕРБ, член на Европейския парламент от 2009 година досега..

Отпада мониторинговият механизъм на ЕК над България

„В Букурещ се обсъждат компенсации за пропуснатите ползи заради дългото чакане по границите, което води до негатив по отношение на конкурентоспособността на транспортния бизнес. Надявам се, че с Европейската комисия и останалите държави членки ще убедим Австрия и Нидерландия, че не това е подходът да спечелят повече на следващи избори. Всеки може да търси аргументи. Не сме идеални, но колко пари се препраха в Австрия? Тя беше център на шпионска дейност по време на Студената война. След това през 90-те години дали попитаха откъде са тези 510 милиарда в депозити в австрийските банки – каква част са на австрийски граждани и каква част – на други структури“, каза още евродепутатът от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в/ЕНП.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1689 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Jo

2023.09.18 | 12:31

4
Ние не сме за никъде,камили за Шенген,тъпако.....

2023.09.18 | 12:17

3
bokluki avstria i sled izbori niama da si promeni politikata s u kradcite i prestapnicite ot balgaria
Оо

2023.09.18 | 11:58

2
И какво ще направиш,нали се снима по кабините на камиони,нищо не направи Та и сега ще е същото

2023.09.18 | 11:25

1
Разпро.дажба! Уникален и компактен видео-реко.рдер със сензори за движение и удар, нощно виждане, цифрово увел.ичение и запис във формат Full HD 1080p. Той ще ви предпази на пътя само на половин цена:----> welcome.to/carcam

Добави коментар

Водещи новини