Нинова: Дали Борисов не използва протестите на зърнарите, за да свали кабинета?

  • 17 септември 2023 14:54

  • 2839
  • 18
Нинова: Дали Борисов не използва протестите на зърнарите, за да свали кабинета?
© Bulphoto (архив)
Слушай новината Слушай новината

Отмяната на забраната за внос на хранителни стоки от Украйна е станало с неясни причини, заяви лидерът на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за. И оценката на партията е за предателство на националния интерес във връзка с решението да не бъде продължена забраната за внос на селскостопански стоки от Украйна. Тя е категорична, че е лъжа твърдението, че това ще понижи цените на храните, хляба и хлебните изделия.

"Цените няма да се намалят. Социален ефект няма да има от това решение", заяви тя пред БНР.

Тя смята, че по-голяма част от субсидиите трябва да се преразпределят към производство на български плодове, зеленчуци, мляко и месо. Твърде много и европейски, и национални средства се отделят за зърнопроизводство, смята лидерът на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е.

Нинова изрази и съмнение, че контролът ще бъде толкова сериозен, че ще може напълно да установи дали внесената пшеница не е опасна за здравето.

Фирма на протестиращ зърнопроизводител получила над 80 млн лв. агросубсидии

"Започваме да се съмняваме, че става въпрос просто за икономически интереси. Ще задаваме въпроси. Ще следим кои фирми ще внасят украинско зърно на ниски цени и дали ще го препродават на по-високи цени, просто за да реализират едни печалби, за сметка на българския национален интерес и българското производство. Без държавата и без властта да им позволи това - няма как да стане", каза още Нинова.

По думите ѝ протестът става изключително сериозен и е основателен. Лидерът на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е декларира, че ако протестиращите поискат среща с тях, ще бъде направена такава.

Тя припомни изказване на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г от вчера, в което казва, че когато е бил премиер, е дал на зърнарите 30 млрд. лв. Нинова пита: "Дали Борисов не използва справедливите протести на земеделците, за да сваля правителството? Просто питаме".

Според нея трябва да се преразгледа решението на НС и да се върне ветото за украинския внос.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2839 18

Свързани новини

Коментари 18

Добави коментар
Дечо Дечев

2023.09.19 | 16:15

18
А ТИ БЪЛГАРСКА ЛИ ГЪЛТАШ ХА ХА ХАААА. Скриисе малоумнико .
Дечо Дечев

2023.09.19 | 16:13

16
ДО АДМИНИСТРАТОРА - крайно време е всички тези простотии написани тук които никой не чете да ги изтривате - или може би ви харесва - едва ли .

2023.09.19 | 14:28

15
Всичко може дасе очаква от гн Борисов,играят със гн Президента заедно.

2023.09.17 | 18:14

14
Терорът служи като средство за натиск и преди всичко трябва да разпространи несигурност или страх или да създаде симпатия или готовност за подкрепа..[6] Тероризмът не е военна стратегия, а основно комуникационна стратегия.

2023.09.17 | 16:56

12
Само като се сетя за "техноимпекс"......,как да повярвам на тази жена!
Корна от село

2023.09.17 | 16:54

11
Ха, ха, ха - Корна пак като някоя от трите вещици на Макбет пророкува. На Борисов не му трябват протести за да ритне ПП/ДБ когато си поиска.
Малей

2023.09.17 | 16:43

10
Щом не сте във властта много ви се иска, тя да се катурне.мисля, че идва времето изобщо да ви няма в парламента.

2023.09.17 | 16:33

9
импексова биволице, ти дсли не си пръднала с мокра фъшкия та вони дори през нета?!

Добави коментар

Водещи новини