Политолог: При ротацията на Габриел ще видим доста по-висока разлика между ПП и ГЕРБ

  • 16 септември 2023 13:35

  • 1972
  • 2
Политолог: При ротацията на Габриел ще видим доста по-висока разлика между ПП и ГЕРБ
© Булфото (архив)

"В момента сглобката се тресе преди местните избори заради законите по Плана за възстановяване и устойчивост. Социологията показва, че ножицата между първите два политически субекта се е разширила - процентите на ПП на спадат, докато на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в остават твърди. При ротацията на Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова ще видим доста по-висока разлика между ПП и ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в".

Това каза пред БНР политологът Атанас Радев.

Проблем на коалицията - некоалиция според него е, че няма споразумение и ясен механизъм за сътрудничество и работа.

Във връзка с реформата в службите той изрази мнение, че политическите мотиви са много и че се вижда как промените се правят заради човека.

"Озовахме се в президентски модел на управление и в момента се опитват да ограничат властта на държавния глава. Но да не пропускаме, че президентската институция има правомощия в различните власти с цел да балансира, да играе ролята на медиатор и мост. Последствията от управлението на служебните кабинети са, че се вижда как моделът се накланя в друга посока и се прехвърлят свръхочаквания към президентската институция, за които не сме гласували", допълни политологът. 

Според него отсъства приемственост, институционална памет и реални аргументи по същество.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1972 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
гошо

2023.09.16 | 14:57

2
Сламеният човек да не го играе "лошото ченге,а тая гъскоподобна леля "доброто".Подставени некадърници и национални предатели.

2023.09.16 | 14:17

1
ПЛАТЕНИТЕ ОТ ГЕРБ ПОЛИТОЛОЗИ НЕ МОГАТ ДА СПАСЯТ ГЕРБ ОТ ПОГРОМ

Добави коментар

Водещи новини