Вицепремиерът Мария Габриел: България има активно участие в миграционната политика на ЕС

  • 14 септември 2023 18:57

  • 744
  • 2
Вицепремиерът Мария Габриел: България има активно участие в миграционната политика на ЕС
© МВнР
Слушай новината Слушай новината

Вицепремиерът и министър на външните работи Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова се срещна с генералния директор на Международния център за развитие на миграционната политика Михаел Шпинделегер.

Шпинделегер е заемал позициите министър на европейските и международните въпроси и министър на финансите и вицеканцлер във Федералното правителство на Република Австрия.

„Предизвикателствата, свързани с миграцията са общоевропейски. За адекватни отговори за справянето с тях са необходими съвместни и координирани действия“, заяви Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова.

Екатерина Захариева прие генералния директор на Международния център за развитие на миграционната по

Тя представи активното участие на България в миграционната политика на ЕС, като постави акцент на повишаването на качеството на граничния контрол, споделянето на миграционната тежест между държавите членки на ЕС и осигуряване на хуманно отношение към мигрантите и бежанците в съответствие с международните стандарти за правата на човека.

„Полагаме системни усилия за по-добра защита на външните граници на ЕС в тясно сътрудничество с всички съседни държави и агенциите на ЕС,“ посочи вицепремиерът и подчерта доброто двустранно сътрудничество с Австрия по съвместния план за действие в борбата с нелегалната миграция.

„България показва прагматизъм, гъвкавост и готовност за конструктивен диалог с Австрия с цел по-добре функциониращо Шенгенско пространство. Ценим високо сътрудничеството с Международния център за развитие на миграционната политика и вярвам, че заедно можем да допринесем за приемането на България в Шенген“, каза още българският вицепремиер.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
744 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Ужас

2023.09.14 | 19:12

1
Защо всеки път ,гледа така като стресната и с разстройство едновременно

2023.09.14 | 21:42

2
Ван Дер Лайнен я е наплашила и сега само козирува !

Добави коментар

Водещи новини