Атанас Атанасов очерта приоритетите пред НС

  • 01 септември 2023 09:41

  • 1013
  • 6
Атанас Атанасов очерта приоритетите пред НС
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Изказване от парламентарната трибуна направи народният представител Атанас АтанасовАтанас АтанасовАтанас Атанасов завършва езикова гимназия в Хасково като един от отличниците на випуска. Има от Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от. По думите му българските граждани са гласували доверие на депутатите и са ги изпратили да решават техните проблеми, да им създадат такива условия, които ги поставят наравно с останалите европейски граждани. 

НА ЖИВО: Депутатите се събраха на първо заседание след лятната ваканция

Нека да бъдем на висотата на доверието, което ни е гласувано.През последните 3 години България преживя  най-продължителна политическа криза.Най-важното решение от миналата сесия, което взехме е да се създаде редовна изпълнителна власт, за да бъде прекъсната служебната, която продължи твърде дълго, каза Атанасов.

Трябва да привлечем целия експертен капацитет и гражданите  да участват в промяната. Българското общество има усещането, че законът не се прилага еднакво спрямо всички.

Той подчерта и други приоритети - приемането на бюджета и приемането ни в Шенген.

Като основна външнополитическа тема Атанас АтанасовАтанас АтанасовАтанас Атанасов завършва езикова гимназия в Хасково като един от отличниците на випуска. Има определи приемането на страната ни и в еврозоната. 

„Войната в Украйна е много сериозно предизвикателство, а ние сме само на 300 километра от този сблъсък. Много е важно да имаме действаща система за сигурност, като се повиши капацитетът на органите, свързани с националната сигурност“, каза още той. 

„Местните избори ще доведат до изостряне на политическата конфронтация, което не трябва да се отразява на качеството на законодателния процес“, допълни още той от парламентарната трибуна. 

Атанасов призова колегите си народни представители през новата парламентарна сесия да бъдат на „висотата на отговорностите“, които са им гласували българските граждани. Атанасов определи като компромис избирането на кабинета „Денков-Габриел“, защото, по думите му, е имало опасност политическата криза в България да прерасне в упадък на институционалната система заради честите избори. 

Последвайте канала на

Нора Виткова
1013 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Иванова

2023.09.03 | 15:41

6
Тия просто са ми толкова жалки и смешни. Хората са уморени от техните детинщини. Гласуват за тях, а те като малки деца се правят на сърдити и ако не стане на тяхното саботират всеки опит за правителство. Хората са уморени именно от тях и това ясно се вижда от подкрепата, която постоянно пада.
Петър

2023.09.01 | 21:42

5
Ако този очертава приоритите, по-добер да го разпускат този парламент.
айдеееееееееееее

2023.09.01 | 12:37

4
точно този да не ми очертава нищо ако може

2023.09.01 | 11:02

3
БРАВО НА ГЕНЕРАЛА! ИСТИНСКИ ДУМИ НА ДЪРЖАВНИК!

2023.09.01 | 10:34

2
Хахахаха, о е един болшевишки демократ.
Шого

2023.09.01 | 10:02

1
Атанасов е тотален деградант и подлога на чужди интереси

Добави коментар

Водещи новини