Николай Младенов: Да убедим партньорите и приятелите ни в арабския свят

  • 22 юни 2011 19:20

  • 702
  • 0
Николай Младенов: Да убедим партньорите и приятелите ни в арабския свят
© Булфото

 

Защото кой ако не Съветът на Европа може да помогне за конституционни промени по най-високите стандарти, да гарантира изграждането на светски общества и да се застъпи за основните права и свободи.

С тези думи външният министър Николай МладеновНиколай Младенов Николай Евтимов Младенов е избран за министър на външните работи от 41-ото Народно събрание на 27 се обърна към депутатите от Парламентарната асамблея на Съвета на Европа.

Младенов очерта опита на България в многовековното съжителство на християни, мюсюлмани и евреи, на българи, арменци, турци и роми - и опитът ни през вековете не е еднозначен.

Именно нашата история ни предпазва от политическо заиграване с етническите и религиозни различия и така избегнахме кървавите конфликти на Западните Балкани през 90 те години, припомни Младенов. Той призова СЕ да инициира процес за изграждане на толерантни светски общества в Близкия изток, за да се избегне "сблъсък на цивилизациите". Такова усилие трябва да получи възможнo най-силна политическа подкрепа, затова външният министър призова за свикване на среща на високо равнище под егидата на Съвета.

Последвайте канала на

Десислава Станева
702 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини