Акад. Николай Денков заминава на еднодневно посещение в Словения

  • 28 август 2023 07:31

  • 866
  • 1
Акад. Николай Денков заминава на еднодневно посещение в Словения
© Bulphoto/архив
Слушай новината Слушай новината

Министър-председателят акад. Николай ДенковНиколай ДенковНиколай Денков е служебен министър на образованието и науката в кабинета на Огнян Герджиков. С заминава днес на еднодневно посещение в Словения. Това съобщиха от правителствената информационна служба.

Денков ще участва в лидерския панел на Стратегическия форум, който ще се състои в Блед. Това е 18-ото издание на международната конференция, като тази година тя ще бъде под наслов „Солидарност за глобална сигурност“. Участниците ще обсъдят ролята на солидарността в гарантирането на сигурността. В рамките на еднодневната си визита в Словения премиерът Денков ще има и двустранни срещи.

Конференцията дава възможност да се срещнат участници от различни области, насърчавайки ги да обменят мнения и да генерират идеи за справяне с настоящите и бъдещи предизвикателства. Форумът предлага възможност за специално организирани срещи и общуване на регионални и глобални заинтересовани страни.

В дискусионните панели тази година ще се включат гости от целия свят, сред които председателят на Европейския съвет Шарл МишелШарл МишелШарл Мишел – белгийски политик и премиер на страната. Шарл Мишел е роден на 21 декември 1975 г. в, президентите на Гърция и Молдова, премиери от региона, както и 14 външни министри. Сред участниците в дискусиите се очакват и вицепремиерът и министър на външните работи Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова, както и вицепрезидентът на Европейската инвестиционна банка Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена, се посочва на сайта на форума.

"Маркет Линкс": Доверието в Габриел е по-голямо от това към Денков

Последвайте канала на

Десислава Станева
866 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
байдън и този кучи син

2023.08.28 | 08:00

1
ей носорог връщай се и ни отърви от своето присъствие

Добави коментар

Водещи новини