Фандъкова: Изграждат изцяло наново ул. "Народен герой" в кв. "Овча купел" се очаква да приключи през 2024 г.

  • 23 август 2023 13:33

  • 320
  • 0
Фандъкова: Изграждат изцяло наново ул. "Народен герой" в кв. "Овча купел" се очаква да приключи през 2024 г.
© Булфото (архив)

Ремонтът на ул. "Народен герой" в столичния квартал "Овча купел" се очаква да приключи през пролетта на 2024 г., каза пред журналисти кметът на София Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска

Тя заяви, че се изгражда изцяло нов обект - голямо мостово съоръжение. Това е голяма улица, която свързва бул. "Цар Борис Трети" с ул. "Любляна", предава БТА. Изграждат се всички подземни мрежи, осветления, тротоари, озеленяване и се улеснява достъпът. В проекта са заложени и елементи за безопасност на движение, включително и повдигната пешеходна пътека, коментира Фандъкова.

Тя припомни, че е имало специално искане от живеещите в района на ремонтния обект заради необходимостта от разрушаване на малък пешеходен мост, като в момента е изградено временно такова от строителите. Фандъкова отбеляза, че заедно с обекта се прави и корекция на речното корито.

Срокът за изпълнение на двата проекта е пролетта на 2024 г., като инвестиционната стойност е около 11,5 млн. лв., посочи Фандъкова и добави, че финансирането е осигурено от инвестиционния заем от Европейската инвестиционна банка. Тя подчерта, че заедно с работата по ул. "Народен герой" в "Овча купел", тече и ремонт по ул. "Народно хоро". 

Представят проектобюджета на София за 2023 г.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
320 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини