Оставиха в ареста мъжа, ритал и удрял жена си във видинско село

  • 18 август 2023 17:28

  • 549
  • 1
Оставиха в ареста мъжа, ритал и удрял жена си във видинско село
© Unsplash
Слушай новината Слушай новината

Оставиха в ареста мъжа, ритал и удрял по лицето и тялото жената, с която съжителства. По искане на Районна прокуратура – Видин съдът е взел мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Д.Д. На 15 август в къща в с. Тошевци, община Грамада, 35-годишният обвиняем е нанесъл удари с ръце и крака по лицето и тялото на Т.Т., с която съжителства, съобщават от прокуратурата.

Побоят е извършен в условията на домашно насилие. В продължение на 7 месеца обвиняемият съжителствал с жената на семейни начала. Установени са и други случаи, в които Д.Д. проявявал вербална агресия спрямо Т.Т., докато живеели заедно в гр. Варна.

Издирват мъж, пребил приятелката си с лопата

Престъпното деяние е с висока степен на обществена опасност. Касае се за непровокирана агресия спрямо жена, с която извършителят съжителствал, както и за умишлено деяние, за което се предвижда наказание „лишаване от свобода“. Съществува реална опасност той да се укрие и да извърши престъпление. Обвиняемият Д.Д. е с висока степен на обществена опасност. Осъждан е 9 пъти. Последното наложено наказание „лишаване от свобода“ той е изтърпял през 2022 г. 

Във Видин бяха организирани два протеста срещу насилието в края на юли и в първата седмица на август. По време на демонстрациите хората изразиха подкрепата си за момичето, жертва на насилие в Стара Загора.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
549 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.08.18 | 18:24

1
БТК или Ай-Фон ?

Добави коментар

Водещи новини