Тихомир Безлов с коментар за евентуалната чистка в МВР

  • 11 август 2023 11:20

  • 2825
  • 4
Тихомир Безлов с коментар за евентуалната чистка в МВР
© Нова нюз

Не мисля, че Европрокуратурата е подведена и не мисля, че е някакво политическо усилие. Това заяви експертът по сигурност Тихомир Безлов пред NOVA NEWS по повод обвинението на кмета на Генерал Тошево Валентин Димитров за средства по еврофондовете.

Димитров е пуснат под гаранция от 10 000 лв., а защитата му твърди, че документите за този проект не били подадени в срок.

„Виждали сме много кметове, които са обвиняеми от нашата прокуратура и обясненията, че обвиненията им са политически. Кметът на Генерал Тошево е обвинен от Европрокуратурата за доста малък проект на локално ниво. За големите проекти, където обикновено няма доказателства или има други съображения, там не се повдигат обвинения”, каза Безлов.

За евентуалната чистка в МВР, Безлов каза, че в последните 30 г. сме свидетели, че след значима политическа промяна има сериозни размествания в МВР.

„Има политически мотив в това усилие. Станало е нормално в България, за съжаление. Нямаме система за оценка на полицейските ръководители”, обясни експертът.

Шефът на ОД на МВР - Бургас напуска поста си

Припомняме, по информация на NOVA, вчера са извикани директорите на 15 областни дирекции на вътрешното ведомство и са помолени да напуснат. Днес оставка подаде директорът на ОДМВР – Бургас Калоян Калоянов.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
2825 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Гост

2023.08.11 | 14:36

3
Само ги менкат да са техни - нещо друго него интересува. Такава територия станахме - не сме държава!9

2023.08.11 | 13:22

2
Тоя дървен филосОФФФ пак взе да ръси глупостите си! Безлов, ти не знаеш къде е вратат на това министерство, акъл даваш и анализи правиш. в това НПО на ген. Червенков съвсен се издухахте.

2023.08.11 | 13:21

1
България става само за руски сателит и за нищо друго!

Добави коментар

Водещи новини