Вигенин: Станахме свидетели на абсурден подход към промяна на важно законодателство

  • 08 август 2023 08:05

  • 1863
  • 18
Вигенин: Станахме свидетели на абсурден подход към промяна на важно законодателство
© БНТ
Слушай новината Слушай новината

"Вчера станахме свидетели на абсурден подход към промяна на важно законодателство. Едни непрецизни текстове, внесени от управляващата "некоалиция" или както се нарича там", така в "Денят започва" по БНТ зам.-председателят на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е Кристиан ВигенинКристиан ВигенинКристиан Вигенин е роден на 12 юни 1975 г. в гр. София. През 1993 г. завършва 91-ва Немска езикова гимназия, коментира промените в закона за домашното насилие, приети на извънредно заседание на Народното събрание вчера.

Не се гордеем с крайния изход, който се получи като текст и заради начина по който беше приет. За нас бе непонятно това бързане, паническа реакция, която не би трябва да е присъща за един работещ парламент, добави Вигенин.

По думите му приетите текстове са непрецизни, а също така са гласувани на второ четене на същото заседание, което изрично е забранено от правилника на НС, когато има предложения за промени между първо и второ четене.

"Има конституционно решение, което изрично казва, че възможността на депутатите да правят предложения между двете четения е част от законодателния процес в една демократична държава и това е недопустимо от конституционна гледна точка. Готови сме да сезираме КС. От една страна заради непрецизните текстове, които с нищо няма да променят борбата с домашното насилие и заради начина, по който се прави. Когато се приемат две четения в едно заседание, не е нормално в демократична европейска държава. Когато самият парламент системно и грубо гази законите, какъв сигнал даваме на хората", попита Вигенин.

Депутатите решиха: Интимната връзка е между лица от мъжки и женски пол, които са заедно поне от 60 дни

Според него прибързаното гласуване е било с цел да се успокои обществото след случая в Стара Загора, но "вместо да се мисли задълбочено и системно, се променя панически закона, за да се замажат очите на хората", каза той.

За предстоящите местни избори каза, че БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е е във финалната фаза за номиниране на своите кандидати за кметове и общински съветници, което ще приключи в началото на септември.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
1863 18

Свързани новини

Коментари 18

Добави коментар

2023.08.09 | 00:22

18
СЛАВА НА БРАТСКА РУСИЯ!
ЛУСТРАЦИЯ И КАСТРАЦИЯ НА РУСКАТА ПЕДЕРАЦИЯ

2023.08.08 | 11:29

17
КПСС БКП ВЕЧНА СЛУЖБА ЖИВО РОБСТВО.
ВагИнин с розовите прашки

2023.08.08 | 10:37

16
Вагинин нали е член на швестер клуба на Седнишев се възмущава, че под интимна връзка се разбира само тази между мъж и жена щото ако го п.р.е.б.и.е гаджето му няма да може да се оплаче.
Елeкmpa

2023.08.08 | 10:25

15
ВМЕСТО ДА СЕ РАДВА ОТ ТОЯ ЗАКОН, БСП.ДИРАСТИЯТА СРАМЕЖЛИВО СЕ ДЪРПА...
Рангел

2023.08.08 | 09:05

5
"В една демократична държава", значи тя не е. Щом там се намират крадци бандити работили с бухалка ( справка бившият министър на вътрешните работи Бонев ), като Буда, във вризка с Мата Хари и кулчетата.

2023.08.08 | 09:24

8
И кой те е заблудил, че има някви демократични държави.

Добави коментар

Водещи новини