Проф. Огнян Герджиков: НС не трябва да действа като корпус за бързо реагиране

  • 07 август 2023 18:07

  • 547
  • 1
Проф. Огнян Герджиков: НС не трябва да действа като корпус за бързо реагиране
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

"Народното събрание не трябва да действа като корпус за бързо реагиране. Законите не се правят инцидентно. Така не се законодателства!" Това заяви пред БНР проф. Огнян ГерджиковОгнян Герджиков Огнян Стефанов Герджиков е български юрист и политик, служебен премиер, председател на 39-то, бивш председател на НС и служебен министър председател, по повод промените в Закона за защита от домашно насилие, направени днес от депутатите. С тях "интимната връзка" се приравнява към брачното партньорство и съжителството без брак, а жертвите получават същите възможности за закрила.

"Още преди две години имаше изготвен нов проект за Наказателен кодекс от специалисти. Той отлежава някъде и никой не му обръща внимание. Няма научен подход. Така не се регулират обществени отношения. Това е най-ниска проба аматьорщина! Несериозно е една държава в Европа да законодателства по този начин", каза проф. Герджиков.

Депутатите решиха: Интимната връзка е между лица от мъжки и женски пол, които са заедно поне от 60 дни

От всички проблеми, които има България, този с Конституцията е на последно място, отбеляза още бившият председател на парламента.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
547 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ЛУСТРАЦИЯ И КАСТРАЦИЯ НА РУСКАТА ПЕДЕРАЦИЯ

2023.08.08 | 11:31

1
КПСС БКП ВЕЧНА СЛУЖБА ЖИВО РОБСТВО.

Добави коментар

Водещи новини