И Гешев предлага промени в наказанията на пияни и дрогирани шофьори

  • 07 август 2023 11:21

  • 1251
  • 3
И Гешев предлага промени в наказанията на пияни и дрогирани шофьори
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Бившият главен прокурор и прохождащ политик Иван ГешевИван ГешевИван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо образование във отправя предложения за промени при наказанията на пияни и дрогирани шофьори. Това ставя ясно от съобщение от пресцентъра на създадената от него формация "Справедливост за България".

Гешев заявява Народното събрание трябва да промени Наказателния кодекс (НК) заради "войната по пътищата". Той допълва, че страната ни е на второ място в Европейския съюз (ЕС) по загинали заради пътнотранспортни произшествия (ПТП). Той допълва, че жертвите на катастрофи у нас през 2022 г. са 78 на 1 милион души, на фона на демографска катастрофа.

Иван ГешевИван ГешевИван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо образование във отправя и иронични нападки срещу управляващото мнозинство: "Защото заради народните избраници българите умират по пътищата на страната. Докато Киро, Бойко, Христо и Сие интимно си калибрират сглобката. Открит модерен брак по сметка с таен, но изгоден само за тях предбрачен договор. Искат Истанбулската конвенция понеже слушкат Големите братя за еднополовите бракове. Дамите са излишни и даже има желаещи да ги заменят. Важно е далаверата да си върви. Единственото хубаво е, че интимните им отношения още не са задължителни за нас българите. Засега."

Бившият главен посочва конкретни промени в НК, предложени от него на Народното събрание през 2020 г. след убийството на Милен ЦветковМилен ЦветковМилен Цветков е роден на 30 юли 1966 г. в София. На 19 април 2020 година е убит при катастрофа. Завършва. Те предвиждат наказания от 15 до 20 години лишаване от свобода или доживотен затвор за умишлено причиняване на смърт на едно или повече лица, в случаите следните случаи:

- при управление на превозно средство след употреба на алкохол с концентрация над 2 на хиляда;

- при управление на превозно средство след употреба на наркотични вещества;

- при липса на необходимата правоспособност;

- при превишаване на разрешената скорост на движение с повече от 50 км/ч.

Калин Гайдаров разкри какво наказание може да докосне престъпника

Гешев поискал в изброените по-горе случаи да се отнемат в полза на държавата управляваните превозни средства, независимо чия собственост са били до момента на катастрофата. Той настоял също за отнемане на автомобил или друго превозно средство в полза на държавата във всички случаи, в които шофьорът е хванат с алкохол над 1,2 промила или е дрогиран. По думите му обаче депутатите тогава не си свършили работата и затова в качеството си на главен прокурор издал методически указания за подобряване на организацията на работа, в които на на прокурорите се препоръчвало да преценяват кога да предприемат действия с искане до съда за отнемане в полза на държавата на МПС от шофьори, извършили престъпления по транспорта след употреба на алкохол и наркотични вещества. "Впоследствие тези методически указания се превърнаха в едно от основанията на бившия министър на правосъдието Надежда ЙордановаНадежда ЙордановаНадежда Йорданова завършва право в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. да поиска предсрочното ми освобождаване... Защото дръзнах да предприема действия, докато законодателят пасивно наблюдаваше отстрани", допълва бившият обвинител №1.

Иван ГешевИван ГешевИван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо образование във посочва още, че само Софийска районна прокуратура през 2022 г. е завела 1000 дела срещу пияни и дрогирани шофьори, като случаите в София са били средно по около три на ден. Било регистрирано увеличение с 30% спрямо 2021 г., когато делата били 762. "Върхът на айсберга. Не се знае колко други са си платили на полицаи на пътя. През цялото това време парламентът или не работеше, или се занимаваше да узакони задкулисието и не предприемаше необходимото, за да опази живота на българите по калпавите ни пътища - единствената "гордост" на едно 12-годишно управление", подчертава той.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
1251 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
ШИБАМ КОПЕЙКИ С МЕКИ КИТКИ!

2023.08.08 | 14:23

3
ВСЕКИ БИВШ НЕЩО СИ СЕ НАУЧАВА ДА СИ ВЪРШИ РАБОТАТА МНОГО ДОБРЕ, АМА ЧАК СЛЕД КАТО ГО УВОЛНАТ.

2023.08.07 | 12:15

2
Като си спреш дрогата-алкажа, Гешка, тогава може и да те взема на сериозно!

2023.08.07 | 11:26

1
ГЕШО – ЧИФУТИНА !!!

Добави коментар

Водещи новини