Даниел Лорер: Съдиите ще се избират от съвет, доминиран от съдии, а прокурорите - от политическа квота

  • 28 юли 2023 19:22

  • 646
  • 0
Даниел Лорер: Съдиите ще се избират от съвет, доминиран от съдии, а прокурорите - от политическа квота
© bulphoto (архив)
Слушай новината Слушай новината

„Съдиите трябва да са независими, а прокурорите отговорни и отчетни пред Народното събрание. Ето защо съдиите ще се избират от съдебен съвет, който е доминиран от съдии, а прокурорите – обратното. Бъдещият прокурорски съвет ще бъде доминиран от политическата квота там“, каза депутатът от "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната""-Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от (ПП-ДБ) Даниел ЛорерДаниел ЛорерДаниел Лорер завършва компютърни науки и бизнес управление в университета в Тел Авив. Утвърждава

„Влакът на конституционните промени в името на работещо правосъдие е тръгнал и няма какво да го спре“, допълни той. 

Лорер коментира промените в Конституцията, свързани със служебното правителство.

ПП-ДБ, ГЕРБ-СДС и ДПС се обединиха: 24 май трябва да бъде национален празник на България

„В момента се предлага президентът след консултации с политическите партии да предложи приемлив кандидат за служебен премиер, който да назначи служебен кабинет. Важната промяна е, че парламентът ще продължи да функционира до един месец преди изборите. Това ще осигури все още парламентарен надзор над дейността на бъдещото служебно правителство“, обясни той.

ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС подготвят и протокол на работа между тях. Той ще постави рамки и ясни критерии за това как да се избират висши държавници, каза Даниел ЛорерДаниел ЛорерДаниел Лорер завършва компютърни науки и бизнес управление в университета в Тел Авив. Утвърждава.

„Основната задача е групите, с които работим заедно да можем по-лесно да намираме консенсус относно назначенията в държавата. Знаете колко са непримирими нашите позиции по отношение на предотвратяване на корупция и това е основният препъникамък“, допълни той.

Лорер заяви, че бюджетът изпълнява техните основни обещания – да няма намалени социални придобивки, дефицит над 3% и да запазим данъците точно там където си бяха.

Той каза още, че в Народното събрание днес ще бъде внесена декларация срещу употребата на език на омразата в политиката.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
646 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини