Румен Гечев, БСП: Налудничава идея е ББР да се приватизира, правят се на интересни

  • 28 юли 2023 18:48

  • 729
  • 0
Румен Гечев, БСП: Налудничава идея е ББР да се приватизира, правят се на интересни
© БНТ
Слушай новината Слушай новината

Налудничава идея е Българската банка за развитие (ББР) да се приватизира. Създали сме тази банка като в Германия и Австрия. Сега им е хрумнало, за да се правят на интересни. Идват рано сутринта в парламента и правят скандални предложения, които не трябва да бъдат допускани. Това каза в интервю за БНТ Румен Гечев в интервю за БНТ.

Той коментира решението на парламента фирмите с над 100 служители да превеждат заплати само по банков път. "От една страна трябва да приветстваме усилията на правителството да се стесни обхватът на касовите плащания с банкноти, да се осветли икономиката и да се улеснят гражданите. Осветлява се икономиката, бизнесът се контролира, този, който дава заплатите в бели пликове", посочи Гечев. 

Решено: заплатите в големите компании - само с банков превод

Но предупреди за "технически капан". "Значителна част от българските граждани не боравят с дебитни и кредитни карти. Няма банкомати в малките населени места, няма и преставители на банките. Беше решено, че ползването на тези срества от работната заплата ще е е без банкови такси. Това ще е свързано и с пенсиите. Не трябва да се залъгваме. Естествено, че търговските банки ще намерят начин за компенсация за сметка на други вложители, например", предупреди депутатът от БСП.

Той обясни, че плащанията на работни заплати ще могат да се извършват и през пощите. "Има известни технически трудности, но тук отговорността е на правителството и Министерство на финансите", добави Гечев.

"БСП беше умерена. Нашите социални програми бяха за сметка на преструктуриране на разходите. БСП постъпихме джентълменски и казахме 700 млн.лв. по тази програма да бъдат осигурени от капиталовите разходи. Ние категорично настояваме тези разходи да се увеличат в следващия и по-следващите бюджети", коментира още социалистът. 

Последвайте канала на

Теодора Павлова
729 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини