Корнелия Нинова: Бюджетът няма да реши нито един проблем, той урежда лобистки интереси

  • 27 юли 2023 17:52

  • 1137
  • 0
Корнелия Нинова: Бюджетът няма да реши нито един проблем, той урежда лобистки интереси
© Кадър: БТВ
Слушай новината Слушай новината

Това е бюджет, който няма да реши нито един проблем. Той урежда лобистки интереси. Това заяви лидерът на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за в предаването „Лице в лице” по БТВ.

Вчера на комисия ГЕРБ отхвърлят бюджета на комисия, а днес ГЕРБ гласуват обратно, след намеса на Борисов, отбеляза тя.

Свръхпечалбите на енергийните дружества да отидат във Фонда за енергийна сигурност е европейска политика. Тази политика на Асен Василев е последователна и правилна. ГЕРБ, обаче не са съгласни, коментира лидерът на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е.

В НС гледат бюджета след остри реплики в началото на заседанието

Тя коментира, че от БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е са гласували против предложението заплатите във фирми с над 100 служители да превеждат заплатите само по банков път. По думите ѝ решението заплатите на работещите да се изплащат по банков път означават повече такси за банките. Според нея това решение е неразумно. То удряло директно върху най-бедните. „Въпреки това БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е настоя да сумата, която се превежда да е освободена от всякакви такси. Асен Василев стана и от трибуната обяви – Да, съгласен съм, отиваме да пишем текст. Надявам се като се върна в зала този текст да е внесен, защото това е в полза на хората”, подчерта Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за.

Антисоциален, лобистки, несигурен, рисков и несигурен за изпълнение – така определи Нинова бюджета. Тя прогнозира, че той няма да бъде изпълнен. „Няма да влязат парите от плана за възстановяване и устойчивост. Това означава по-голям дефицит. Антисоциален е, защото отхвърлиха всичко. Доходите са замразени, цените растат. Това е антисоциален бюджет“, каза тя.

„Ние искаме да водим сериозен разговор за съдебна реформа. Това, което предлагат колегите е несериозно. Част от промените изискват свикването на Велико народно събрание”, каза още лидерът на социалистите.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1137 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини