Венко Сабрутев (ПП-ДБ): На бюджетна комисия се случи пълна лудост, ГЕРБ да обяснят

  • 26 юли 2023 17:43

  • 2855
  • 0
Венко Сабрутев (ПП-ДБ): На бюджетна комисия се случи пълна лудост, ГЕРБ да обяснят
© БТВ
Слушай новината Слушай новината

Вчера на бюджетна комисия се случи пълна лудост. Не се случиха ключови мерки, които имаха ключово значение да се подобри качеството на живот в България и хората, които се осигуряват, да могат да се пенсионират на прилични пенсии. Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ депутатът от "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от" и зам.-председател на Комисията по бюджет и финанси Венко Сабрутев.

Припомняме, че на вчерашното заседание на бюджетната комисия ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в - СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на, ИТН и "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател" пренаписаха проекта на държавен бюджет за 2023 г. Днес пък стана ясно, че на лидерска среща ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в - СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на и ПП - ДБ са се разбрали всички казуси, свързани с държавния бюджет, да бъдат решени.

На предварителна среща имахме договорка, но на комисията тя не беше спазена. Видяхме пълна лудост, която щеше да доведе до повин милиард по-малко приходи в хазната, заяви Сабрутев.

Попитан защо се е стигнало до такава ситуация, депутатът от ПП -ДБ посочи: "Колегите от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в трябва да дадат обяснение. Ние изготвихме предложените мерки и спазихме договорките, които бяхме постигнали. Случилото се в бюджетна комисия не беше част от договореното".

Денков увери: Всички грешни решения, които бяха взети на Комисията по бюджет и финанси, ще бъдат поправени

Попитан каква ще е позицията на ПП – ДБ и на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия вСДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на по време на окончателното гласуване на Бюджет 2023, Венко Сабрутев отбеляза: "Вчера на бюджетна комисия видимо нямаше некоалциия. Ще видим в рамките на утрешния ден и в петък дали ще има единно гласуване".

По думите му управляващите не са прибързали с прекратяването на концесията на пристанище "Росенец", което се използва от "Лукойл".

Сега топката е в полето на Министерски съвет - ако те имат притеснение, би трябвало да изготвят доклад и да го внесат в Народното събрание, коментира Сабрутев.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2855 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини