Бюджет 2023 влиза в пленарната зала на второ четене

  • 25 юли 2023 20:09

  • 1537
  • 0
Бюджет 2023 влиза в пленарната зала на второ четене
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Държавният бюджет за 2023 г., както и бюджетите на НЗОК и ДОО влизат в пленарната зала на второ четене, според седмичната проектопрограма за работа на Народното събрание.

В нея е също избор на подуправител – ръководител на управление „Банково“ и подуправител – ръководител на управление „Емисионно“ на Българската народна банка. За първата позиция кандидат е Петър ЧобановПетър Чобанов Петър Чобанов е роден на 20 юли 1976 г. в Ямбол. Завършил е Математическа гимназия „Атанас от ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с, а за втората – Андрей Гюров от „Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната" - Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от“.

НС ще избира и председател на Сметната палата между Димитър ГлавчевДимитър ГлавчевДимитър Борисов Главчев е български икономист-счетоводител и политик. Депутат от партия ГЕРБ в, издигнат от ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на, и Нина Спасова – от „ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател“.

ГЕРБ - СДС внесе в парламента кандидатурата на Димитър Главчев за управител на Сметната палата

Проектопрограмата за седмицата включва и второто гласуване на промени в Закона за чужденците в Република България.

Предлага се депутатите да обсъдят на първо четене два законопроекта за изменение и допълнение на Семейния кодекс – на „ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател“ и ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на, като точка първа за четвъртък.

Седмичната програма включва и второ гласуване на Законопроект за допълнение на Кодекса за застраховането, както и на промени в Наказателния кодекс. 

Предвижда се също на второ четене да бъдат обсъдени промени в Закона за горите, както и на първо – в Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1537 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини