Симеон Славчев иска охрана от МВР и ДАНС заради "Миротворец"

  • 25 юли 2023 11:20

  • 1718
  • 2
Симеон Славчев иска охрана от МВР и ДАНС заради "Миротворец"
© Фейсбук
Слушай новината Слушай новината

Лидерът на партия МИР Симеон Славчев също се оплака, че е бил включен в списъка на на украинския сайт "Миротворец", български проруски политик и антиукраински пропагандист и обвинен в участие в актове на хуманитарна агресия срещу Украйна и умишлено оскверняване на държавните ѝ символи.

Симеон Славчев е написал отворено писмо до председателя на ДАНС и министъра на вътрешните работи. 

В сайта "Миротворец" под снимката и данните на Славчев е публикуван текст, който казва, че през март месец тази година партия МИР е публикувала видео, което показва как кандидатът за народен представител на партията Атанас Стефанов сваля украинското знаме от сградата на Столична община и го хвърля през балкона.

Марчев: Дали списъкът на "Миротворец" е с имена за убиване, знаят само авторите

Симеон Славчев припомня на ДАНС и МВР, че уебсайтът е бил многократно обект на международна критика, служи за насаждане на омраза и "смъртни заплахи" към журналисти, политици, общественици и анализатори, подклажда напрежение в обществото. Още през 2021 г. Европейският парламент в своя резолюция от 2021 г. призовава властите в Киев "да осъдят категорично и да забранят операциите на екстремистки и стимулиращи омраза групи и уебсайтове, като "Миротворец", който подклажда напрежение в обществото и злоупотребява с личните данни на стотици хора, включително журналисти, политици и членове на малцинствени групи, пише news.bg.

Костадинов: Включен съм в списъка на „Миротворец“ от българин

Публикуването на лични данни на сайта "Миротворец" представлява сериозно нарушение на правата на включените в списъка и дава възможност за заплахи и оказване на натиск, а факта, че сред тях са имената на хиляди журналисти е сериозен удар срещу свободата на словото в Европа.

След публикуването на личните му данни на сайта, Симеон Славчев иска, в качеството си на председател на партия МИР, както и възможните последствия от това, ДАНС и МВР да подсигурят сигурността на него и семейството му.

Той настоява да бъде подсигурена охрана от НСО на всички български граждани, журналисти, политици, общественици и анализатори, чиито данни са публикувани в "Миротворец".

Костадин Костадинов влезе в черния списък на „Миротворец“

Симеон Славчев заявява, че в своята обществено-политическа дейност винаги е изразявал и настоявал за мирно решаване на конфликта между двата братски, славянски и православни народа, защото е доказано, че мир се постига чрез разум, диалог и само и единствено с мирни и дипломатични средства, а не чрез предоставяне на оръжие и насаждане на омраза.

Също така настоява шефовете на МВР и ДАНС незабавно да информират Народното събрание за действията, които са предприети.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
1718 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Таня

2023.08.05 | 16:14

1
Резонно. За разлика от недоразумението Тагарев, животът на включените в списъка на "Миротворец" е застрашен.

Добави коментар

Водещи новини