Арх. Шишков готов да е кмет на София: Трябва по-малко политика, повече експертност

  • 24 юли 2023 21:07

  • 614
  • 0
Арх. Шишков готов да е кмет на София: Трябва по-малко политика, повече експертност
© Bulphoto (архив)
Слушай новината Слушай новината

Тишината по ключови проблеми в държавата е основният проблем на политиците. Това коментира бившият регионален министър Иван ШишковИван ШишковИван Шишков е роден на 14 септември 1963 г. в София. Завършва образователна степен магистър по.

"Политическата сглобка прави ситуацията, и за тези с добри намерения, такава, че почти всички да са блокирани. За 2 месеца не чувам нищо за Русе - Маказа, забравихме да говорим за магистрала "Струма", спасихме ОВОС. Притесненията са, че нищо не се коментира в тази посока - откъде ще мине трасето, да се искат пари от ЕК. Продължавам да вярвам, тази тишината в тази посока е тишина, която е породена от политисечката сглобка. Големият проблем на "Промяната", която започна 2021 г. е, че се политизира. Но тази партия поиска толкова бързо властта в България, че резултатът е ясен", заяви Шиков в студиото на "Денят ON AIR".

Той заяви, че сме напът да бъде изгубена битката с незаконните строителства. 

"Председател на Комисията за регионално развитие е Нанков. НС трябва да одобри текстове в закона, тези които са причинили този проблем няма си признаят и да искат да променят системата", убеден е бившият регионален министър.

Регионалният министър Андрей Цеков: Пари за пътища има, няма стратегия

Пред Bulgaria ON AIR Шишков защити работата на служебния кабинет като посочи, че ако е имал ограничени правомощия, нямаше да има интерконектор Гърция-България например. По думите му преди 2 г. никой не е знаел, че "в главите на някого се върти идеята да правят политическа сила", визирайки "Продължаваме промяната".

Бившият регионален министър обмисля да участва като независим кандидат за кмет на София. Уточни, че много хора му се обаждат и го подкрепят. 

"Замислил съм се сериозно - не заради критиките към редовната власт, властта и политиката са структурирани така, че промяната не може да се извърши. Моделът остава консервативен, това пречи да се развиват градовете. Обикновено големите промени в държавата са започвали от София. За управлението на градовете е необходимо по-малко политика, повече експертност", даде заявка арх. Шишков.

До думите му промяна в столицата е можело да започне още преди 4 г., а вместо това се е наблюдавал най-големият застой. но "Спаси София".

"Ако има минимално колебание - не е дали мога или не мога да се справя с мафията. Мафията е пресилено понятие, когато сложите правилата на масата, всички започват да искат да работят по правилата", каза още арх. Шишков.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
614 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини