Журналистът Петко Георгиев: Президентът Радев е “знаменосец на путинизма“ у нас

  • 21 юли 2023 12:01

  • 1405
  • 0
Журналистът Петко Георгиев: Президентът Радев е “знаменосец на путинизма“ у нас
© БНТ
Слушай новината Слушай новината

Според проучването на "Тренд" по поръчка на в. "24 часа", над половината от българите не подкрепят предсрочни парламентарни избори, а само 22% одобряват работата на настоящото правителство.

Оценката за работата на парламента също е на ниско ниво, като през юли има леко покачване - до 14% одобрение, вероятно поради по-активната му дейност през последния месец.

Подкрепата към правителството е най-силна сред привържениците на „Продължаваме промяната-Демократична България“, но симпатизантите на ГЕРБ са разделени наполовина. Електоратите на останалите политически формации изразяват силно отрицателна оценка.

Журналистът Петко Георгиев: Радев е най-ценната руска инвестиция в последните години

По думите на журналиста Петко Георгиев, изразени в ефира на БНР, мнозинството от хората, които “желаят предсрочни избори, са путинисти“. Според него те не са доволни от настоящото правителство, което следва проевропейска политика, подкрепя Украйна и се стреми да освободи България от руската политическа и икономическа зависимост.

Относно коалицията, Георгиев смята, че започва да функционира по-ефективно и дори може да има по-дълъг мандат и срок на живот.

През последната седмица са наблюдавани по-малко нападки между членовете на управляващото мнозинство в парламента, а съвместните им изяви и конкуренция между тях показват, че има координация по някои важни проблеми.

Относно президента Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на, Георгиев счита, че той не изпълнява своята конституционна функция на обединител на нацията, а е “знаменосец на путинизма“ у нас и се ограничава до електоралните си граници. Според него не се очаква партията “Възраждане“ да отстъпи своята територия на президента обаче. 

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
1405 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини