Близо 3 часа НС не можа да започне работа заради записи, обиди и наказания

  • 21 юли 2023 09:22

  • 6362
  • 0
Близо 3 часа НС не можа да започне работа заради записи, обиди и наказания
© Bulphoto/ архив

Над 2 часа вече парламентът не може да започне работа по същество.

С пълна промяна на програмата за работа и скандали по темата започна днешното пленарно заседание на парламента.

За днешния ден бяха предвидени четири законопроекта и парламентарен контрол на шестима министри.

Председателят на Народното събрание Росен ЖелязковРосен ЖелязковРосен Желязков е роден на 5 април 1968 г. Той е магистър по право от Софийския университет „Свети обаче предложи нови десет точки и да отпадне контролът.

Така днес депутатите ще решават ще даваме ли от БТР-ите на жандармерията на Украйна, да се премести ли Конституционният съд в една от сградите на Българската банка за развитие и кои депутати ще влязат в парламентарните делегации в международни организации. Днес ще приемат и останалите промени в Закона за защита от домашното насилие. Отказаха се обаче от днешния парламентарен контрол, който ще бъде преместен за другата седмица.

Промяната на програмата предизвика недоволство от парламентарните групи на "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател", БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е и "Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен".

"Виждам ентусиазмът на народните представители да работят поне до неделя следобед, като започнем от сега", каза Петър Петров от "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател" и направи обратно предложение.

Приеха на първо четене законопроект за подобряване на критериите за номиниране на подуправител на НЗОК в комисия

"На председателски съвет ви казах, че е абсолютно безсмислено да се обсъжда програмата, която се предлага и вие днес го доказвате много бързо, даже не изчакахте 48 часа. Предложихте 10 точки, от програмата са останали още 4, значи, колеги, имаме общо 14 точки да гледаме. Миналата седмица сменихте програмата на 70%, днес сте вече на 90 или 85%. Смятате ли, че това е нормалният парламентаризъм?", попита Свиленски и се усъмни, че депутатите знаят какви са новите точки, които бяха вкарани в програмата.

"Меко казано е недопустимо подобно нещо. Аз не мога да разбера това да не е някакъв сбирщайн тук, някакъв селски събор, на който всеки трябва да си показва номерата. Борисов казал и Народното събрание трябва да гласува 19 точки или 199 точки", включи се и червеният Иван Ченчев.

Депутатът от ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с Хамид Хамид призова да се подложат на гласуване десетте точки, тъй като били малки законопроекти с по едно-две изречения. Досега с три процедурни предложения изядохме два законопроекта, така че, дайте да гласуваме, настоя Хамид.

Депутатът от "Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен" (ИТН) Станислав Балабанов заяви, че Бойко Борисов пази Асен ВасилевАсен ВасилевАсен Василев е министър на икономиката, енергетиката и туризма от 12 март до 29 май 2013 г. С указ на от неудобните въпроси на депутатите и затова се предлагало да отпадне парламентарният контрол. Няма как да мине един такъв дневен ред, ставате за смях пред обществото, посочи Балабанов.

В крайна сметка след кратък спор, дневният ред с нови 10 точки, обявен от председателя на парламента, бе приет със 148 гласа "За" и 65 "гласа" против.

При така гласувания дневен ред народните представители - предимно от БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е и ИТН, започнаха с процедурните хватки да бавят започването по същество на пленарното заседание. Левите предложиха две от точките да бъдат изместени по-напред в дневния ред на законодателния орган, а Тошко ЙордановТошко ЙордановТошко Йорданов Хаджитодоров е български сценарист и политик. Роден е на 2 май 1970 г. от ИТН настоя народните представители да си удължат работното време до приемането на абсолютно всички законопроекти. Всички те бяха приети. След това пък се направиха и допълнителни процедурни предложения за прегласувания, с което се показаха ясни индикации, че дейността и работата на Народното събрание не може да тръгне.

Тошко ЙордановТошко ЙордановТошко Йорданов Хаджитодоров е български сценарист и политик. Роден е на 2 май 1970 г. поиска да се изслушва и вътрешният министър Калин СтояновКалин СтояновКалин Стоянов е роден на 28 април 1981 г. в Бургас. На 6 юни 2023 г. е избран за министър на вътрешните като точка трета в дневния ред на парламента. Това предложение на председателя на парламентарната група на ИТН също мина през гласуване и прегласуване.

Лидерът на "Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен" Слави ТрифоновСлави Трифонов Станислав Тодоров Трифонов e български певец, телевизионен водещ и продуцент. Роден е в да дойде в парламента поиска председателят на ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с Мустафа КарадайъМустафа КарадайъМустафа Карадайъ – български политик от ДПС Мустафа Кадарйъ е роден е на 08.05.1970г. в село Борино,. Настояването му дойде след като близо час вече депутатите се караха за дневния си ред.

"Да гласуваме процедура по допуск за господин Слави ТрифоновСлави Трифонов Станислав Тодоров Трифонов e български певец, телевизионен водещ и продуцент. Роден е в. Колеги, видяхме, той изпраща едни SMS-и. Вместо да изпраща SMS-и до чираците си, по-добре сам да дойде тук и сам да аргументира своите тези", каза Карадайъ от парламентарната трибуна.

"Благодаря за предложението и по-скоро за това, че сме чираци на господин Трифонов. Нали знаете, че чираците са при майстор. Благодаря за признанието, че господин Трифонов е майстор, но бих допълнил вашето предложение - да бъде даден достъп на Прокопиев, който така или иначе си е инсталирал цяла парламентарна група, включително и господин Доган да се разходи от Росенец, така и така ще му взимате пристанището. И също така, ако може, да се задължи Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г да присъства днес, ако трябва с охрана в залата, защото дойде, направи едно кило предложения и вазира. Разбирам, че сигурно е отишъл да каже на жандармерията, че тази вечер ще се прибере малко по-късно, момчетата да пият по едно кафе, но все пак нека всички да дойдат тук, да им осигурим достъп до залата", отговори му председателят на групата на ИТН Тошко ЙордановТошко ЙордановТошко Йорданов Хаджитодоров е български сценарист и политик. Роден е на 2 май 1970 г..

От парламентарната група на „Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен“ (ИТН) излязоха с декларация, „посветена на лицемерието“. Тя беше прочетена от парламентарната трибуна от председателят на групата Тошко ЙордановТошко ЙордановТошко Йорданов Хаджитодоров е български сценарист и политик. Роден е на 2 май 1970 г..

Той пусна през телефона си запис от изказвания и след това повтори част от тях: „Нито глас за Пеевски.“ „Става дума за българската държавност, става дума за нашето бъдеще, затова как се развива България.“ „Нито глас за Пеевски, за да може ние след това в парламента да гарантираме, че ще има управление, което ще постави ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в и ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с в карантина.“ „Не, няма да има достъп на ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с и на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в до кокала на властта“. 

„Христо Иванов – лицемер номер едно на републиката“, коментира в заключение Тошко ЙордановТошко ЙордановТошко Йорданов Хаджитодоров е български сценарист и политик. Роден е на 2 май 1970 г..

Председателят на НС Росен ЖелязковРосен ЖелязковРосен Желязков е роден на 5 април 1968 г. Той е магистър по право от Софийския университет „Свети се опита да въведе ред в пленарна зала и да опитат по културен начин да наредят точките в дневния ред, за да може парламентът най-сетне да започне работа, но това така или иначе не случва заради нестихващи скандали, обиди и високо напрежение.

Още в началото председателят на НС Росен ЖелязковРосен ЖелязковРосен Желязков е роден на 5 април 1968 г. Той е магистър по право от Софийския университет „Свети даде предложение в програмата да влязат нови девет точки. "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател", БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е и "Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен", застанаха като пълна опозиция на предложението му. Те започнаха серия от предложения за разместване на точките, въпреки че приеха да работят, докато приемат всички.

 

Народните представители се пошегуваха, че заради тези неуредици, най-вероятно ще приключат работа към 23,00 часа.

Ченчев, последван от няколко депутати от БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е, застана пред трибуната на председателя и поиска да вземе думата, след като депутатите на левицата призоваха шефа на НС да ги отстрани. 

"Уважаеми колеги, преди г-н Ченчев да вземе думата, групата, която е в интимна близост с водещите искат да бъдат отстранени. Искам да не им дам възможност. По правилника, при създаване на безредие може да се стигне до отстраняване от зала, но няма как вие да искате да бъдете отстранени", каза Желязков. 

"В разговор с вас казахте, че можете да ни отстраните, но не искате да го правите, защото ще дадем трибунка, видите ли", изтъкна Ченчев.  

"Такова нещо не съм казал", категорично отсече председателят на НС. 

"Всичко което се случва е по ваша вина. Как се определя, че някой работи добре? Когато няма търпение, няма нищо. Вие имате инструментите да направите така, че заседанието да тръгне в нормален ход. Предлагаме ви разместване в точките. Знаем ,че първа, втора и трета са фиксирани. 7,8 и 9 не са. Ако искате да говорите върху мен, добре, но ви призовавам от името на ПГ защо не свиквате председателски съвет? Според вас НС работи ли? Ако искате отстранете ни от зала, това, което се случва няма да ни е за пръв път", каза още Ченчев. 

"Как мина гласуването за това заседанието да бъде излъчено по БНТ и БНР? Отхвърляте всичко, което предложи БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е. И 28 точка да предложим, и премиерът да дойде, така ще си върви заседанието", каза още той. 

"Нека да отговоря на г-н Ченчев. Уважаеми колеги, мисля, че проявявам учудващо и за себе си търпение. БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е иска да подложи на разместване 6 от 7 точки", допълни Ченчев. 

Искрен Митев от ПП също поиска думата. 

"Колеги, не ви ли е срам? Пред семействата ви? Пред белите ви коси? Гражданите плащат да стоите 5 човека и да блокирате работата на НС. Пет човека нарушавате работата в НС. Не ви ли е срам, бе, момчета? От хората и от избирателите ви? Както пращахте патрони до Украйна, сега го сложихте като пета точка. Знаем, че искате да ходите към морето, но ние ще си свършим работата със и без вас", каза той, обръщайки се към колегите си от БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е

Росен ЖелязковРосен ЖелязковРосен Желязков е роден на 5 април 1968 г. Той е магистър по право от Софийския университет „Свети напусна залата, за да отиде на председателски съвет и покани Никола Минчев да заеме председателския пост. Той даде думата на Георги Свиленски от БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е

"Г-н Митев, къде си? На вие ще ви говоря. Разбирам, че искате да приемете бързо предложението на Борисов. Горите и бързате да гласувате решението му. Прегърнали сте се. Как ще го обясните на избирателите си. Те са ясни, техните избиратели знаят, но вашите какво ще ги правите. Тази коалиция ще стане ясна. 350 хиляди са вече и повече ще станат", обърна се Свиленски към Митев. 

Очаквайте подробности!

Последвайте канала на

Росица Валентинова
6362 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини