Митов за "Миротворец": Тези списъци не са списъци за отстраняване на хора, но и със сигурност не допринасят за добрите отношения с Украйна

  • 20 юли 2023 16:57

  • 4073
  • 0
©

Службите дойдоха добре подготвени и реагираха бързо. Дадоха ни необходимата информация за самия сайт - от колко време съществува, как се е променял през времето. Въпросният сайт е бил на вниманието на сериозни международни организации като Г-7, ООН, ЕК, които във времето са имали инициативи да ограничат действията на тази платформа, най-вече заради публикуването на лични данни. Тези инициативи не са имали успех до този момент, но ние сме категорични, че българската държава трябва да подкрепи тези инициативи и да се ограничат тези публикуции.

Това заяви в кулоарите на парламента председателят на комисията за контрол над службите за сигурност, прилагането и използването на специалните разузнавателни средства и достъпа до данните по Закона за електронните съобщения Даниел МитовДаниел МитовДаниел Митов е роден на 4 декември 1977 г. в град София. Завършва СУ „Климент Охридски“,, след извънредното заседание на комисията днес, на което бяха изслушани шефовете на службите заради сайта "Миротворец". 

Митов: Комисията за контрол над службите ще заседава извънредно заради "Миротворец"

"Службите ще направят анализ има ли потенциална заплаха за български граждани и ще ни информират. Могат да се твърдят всякакви неща, но ние ще работим с украинската страна, за да стане ясно, че подобен вид платформи не създават условия за добра комуникация. Ясно е, че тези списъци не са списъци за отстраняване на хора, но и със сигурност не допринасят за добрите взаимоотношения", обясни Митов. 

Вигенин не се страхува от включването му в списъка на „Миротворец“, но очаква реакция от държавата и службите

"Няма да коментирам какво са говорили колегите и шефовете на служби. Все пак заседанието беше закрито", отговори на въпрос Даниел МитовДаниел МитовДаниел Митов е роден на 4 декември 1977 г. в град София. Завършва СУ „Климент Охридски“, дали Кристиан ВигенинКристиан ВигенинКристиан Вигенин е роден на 12 юни 1975 г. в гр. София. През 1993 г. завършва 91-ва Немска езикова гимназия, е поискал охрана. 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
4073 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини