ИТН скочиха на ПП и ГЕРБ: Ужасно е да се биете в гърдите, че сте патриоти

  • 20 юли 2023 09:12

  • 2366
  • 0
ИТН скочиха на  ПП и ГЕРБ: Ужасно е да се биете в гърдите, че сте патриоти
© Bulphoto/ архив

Народното събрание провежда редовно заседание.

Заседанието на парламента започна с декларация на „Продължаваме промяната-Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от“ (ПП-ДБ), посветена на 120-ата годишнина от Илинденско-Преображенското въстание, което избухва на 20 юли по стар стил (2 август по нов стил) 1903 г. 

"Илинденско-Преображенското въстание е венецът на българското националноосвободително движение", отбелязаха от „Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от“. Декларацията бе прочетена от парламентарната трибуна от депутата Христо Даскалов.

Илинденско-Преображенското въстание е венецът на българското националноосвободително движение, заяви Даскалов. Според него основание за това е броят на въстаниците - над 26 хил. Той отбеляза, че освен българи, участие вземат и представители на други групи. 

Даскалов припомни, че решението за организиране на това въстание е взето на Солунския конгрес от Вътрешната македоно-одринска революционна организация (ВМРО), тогава носеща името Тайна македоно-одринска революционна организация, от 2-4 януари 1903 г., председателствана от Иван Гарванов. Мястото на провеждане е изпълнено с особена символика, защото това е солунската българска гимназия, "откърмила" много от българските революционери в Македония, добави Даскалов. 

Той напомни, че османската власт хвърля огромни сили за потушаване на въстанието в Македония и Одринска Тракия, като изпраща над 350-хилядна войска.

От ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в също излязоха с декларация по повод Илинденско-преображенското въстание, в която заявиха, че вместо братя, ние с Македония сме врагове. Тома БиковТома БиковТома Биков e български политик, роден на 10 октомври 1980 г. в Бургас. Завършва актьорство за от името на партията заяви, че е редно да си направим анализ на случващото се и защо идеята се провали.  "Ние трябва да си спомним пътя, който е започнал 19 век и да го пренесем в настоящето", каза той. "Няма нужда да се опитваме да превземем със сила  теротирии, достатъчно е да премахнем границата с Република Северна Македония. Днес имаме исторична възможност, но тя не трябва да бъде като тази преди 100 години", заяви Биков.

Тошко ЙордановТошко ЙордановТошко Йорданов Хаджитодоров е български сценарист и политик. Роден е на 2 май 1970 г. от ИТН заяви обаче, че е изключително омерзително ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в и ПП да правят декларации по повод Илинденско-преображенското въстание. "Ужасно помпозно и надуто е да се говори за цивилизация", смята той. "Колкото и да се биете в гърдите, че сте патриоти, вие не сте", заяви той на част от колегите си и поясни, че всичко са само думи и отмятане на задачки. 

Илинден е!

След това работата на депутатите продължи с обсъждане на проекторешение за налагане на мораториум върху определени действия на държавни органи в „Мини Марица-изток“ ЕАД. 

Според вносителите налагането на мораториум върху сключването на всякакъв вид договорености, свързани с промяна на статута на терени на ”Мини Марица-изток” ЕАД и изграждането на съоръжения за производство на електроенергия от възобновяеми източници на територията на дружеството, ще даде на заетите в комплекса сигурност за работните им места, възможност да бъде изработена стратегия за развитието на въгледобива в региона без различни лобистки интереси да влияят на процеса и ще защити националните интереси.

Предлага се мораториумът да бъде наложен до приемане на актуална Стратегия за устойчиво енергийно развитие на Република България, която включва и стратегия за развитие на комплекса „Марица изток”.

По искане на депутата от „Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната" - Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от“ Венко Сабрутев председателят на Народното събрание Росен Желязков даде 15 минути почивка. В момента членовете на енергийната комисия се събираме да обсъдим какво трябва да се редактира в проекторешението, аргументира се Сабрутев. 

Следваща точка е изборът на постоянни делегации на Народното събрание в международни организации.

Очаквайте подробности!

Последвайте канала на

Десислава Станева
2366 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини