Делян Добрев: България има икономически интерес пристанище „Росенец” да стане държавна собственост

  • 20 юли 2023 08:17

  • 1610
  • 0
Делян Добрев: България има икономически интерес пристанище „Росенец” да стане държавна собственост
© Нова тв
Слушай новината Слушай новината

"Законопроектът за отнемане концесията на пристанище „Росенец” е на ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с. Сега той е коригиран, за да има срок, в който без условности пристанището да бъде отнето от концесионера".

Това каза в студиото на „Здравей, България” депутатът от ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на и председател на Комисията по енергетика в НС Делян ДобревДелян ДобревДелян Добрев e заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма (ресор:.

"България има икономически интерес пристанище „Росенец” да стане държавна собственост", добави той.

Мартин Владимиров за концесията на "Росенец": Няма риск за енергийните доставки за България

Той коментира и цените на горивата у нас.

По думите на народния представител литър от най-употребяваните нефтопродукти трябва да струва под 2 лв. Той е категоричен, че цената продължава да бъде надписвана. 

Ивайло Мирчев: Притеснен съм от нивата на тревожност на президента Радев

„Реалистично е да се очаква, ако горивото е с руски произход и пристанището „Росенец” е държавно, държавата да установи, че това гориво е руско и да обложи вносителя „Лукойл” с 35 ст. и да ги върне на хората”, подчерта експертът.

Той отговори на критиките на президента Румен Радев, че именно ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в е дала пристанището „Росенец” на концесия през 2011 г.

По думите му то е функционирало от 2000 г. по този начин, а 11 години по-късно партията на Бойко Борисов казала „Тези така и така ползват пристанището, дайте поне да им го дадем на концесия” и те започват да плащат.

 „Казусът „Лукойл” е достатъчно сериозен и могат да се намерят директни връзки с финансиране на войната”, смята депутатът.

 

Последвайте канала на

Росица Валентинова
1610 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини