ПП-ДБ внасят свой проект за промени в Конституцията

  • 18 юли 2023 19:30

  • 1550
  • 0
ПП-ДБ внасят свой проект за промени в Конституцията
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Коалицията "Продължаваме промяната-Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от" ще внесе свой, а не общ, проект за промени в Конституцията до 31 юли.  Това обяви председателят на гражданското движение "Правосъдие за всеки" Велислав Величков в парламента след среща с формацията, съобщава Нова телевизия. 

Величков видя капани в проекта на ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с за конституционни промени.

"Пример са квалифицираните мнозинства в двата съвета, с които да се взимат решения. Висшият съвет на магистратурата, но и в Съдебният съвет. Значи, ако веднъж имаме мнозинство на съдии, избрани от съдии, но има квалифицирано мнозинство от 2/3 за взимане на решения, няма никаква полза от мнозинството. Трябва да могат да се вземат ефективни решения в Съдийския съвет от съдиите, избрани от съдии от Парламентарната квота трябва да има обществен контролиращ, но не и управляващ характер в никакъв случай, както беше досега", обясни той. 

Екатерина Михайлова: Конституционните промени реално могат да бъдат приети 2024 г.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1550 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини