Прекратени са обявените от служебния кабинет обществени поръчки за 4 млрд. лв. за ремонт и поддръжка на пътищата

  • 18 юли 2023 16:30

  • 1478
  • 0
Прекратени са обявените от служебния кабинет обществени поръчки за 4 млрд. лв. за ремонт и поддръжка на пътищата
© Novini.bg/ Canva
Слушай новината Слушай новината

Обявените от Агенция „Пътна инфраструктура“ по време на служебното правителство с министър-председател Гълъб Донев обществени поръчки за около 4 млрд. лв. за текущ ремонт и поддръжка на пътищата у нас през следващите 4 г. са прекратени. Информацията е публично достъпна в ЦАИС ЕОП. Изключение е една обществена поръчка, влязла в сила преди 6 юни 2023 г., съобщиха от пресцентъра на МРРБ. 

Назначеният от министъра на регионалното развитие и благоустройството Андрей ЦековАндрей ЦековАндрей Цеков е роден в София на 13 април 1973 г. На 6 юни 2023 г. е избран за министър на регионалното одит на тръжните процедури приключи. Проверката установи, че и по 8-те обявени обществени поръчки за възлагане на нови договори за текущ ремонт и поддръжка са налице ограничителни критерии и изисквания, чрез които се създават предпоставки за незаконосъобразно, непрозрачно и неефективно разходване на публични средства. 

Лена Бориславова разкри какво е оставил Радев "на изпроводяк" от властта

В момента в спешен порядък се подготвят нови правила, по които ще  се възложат нови обществени поръчки, така че да няма забавяне на дейностите. Целта е тръжните процедури да се проведат по прозрачни критерии, в ситуация на реална конкуренция и в защита на обществения интерес. 

Припомняме, регионалният министър Андрей ЦековАндрей ЦековАндрей Цеков е роден в София на 13 април 1973 г. На 6 юни 2023 г. е избран за министър на регионалното обяви намерението си да спре поръчките още на изслушване в парламента. Веднага след това започна кална кампания срещу него с фалшиви новини в определен кръг сайтове. Според източници от ведомството атаката не е поръчана от пътищарите, което означава, че от новите условия ще пострадат комисионери, дирижирали поръчките досега.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1478 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини