Ангел Найденов: Не виждам скорошен край на войната

  • 17 юли 2023 17:59

  • 1397
  • 0
Ангел Найденов: Не виждам скорошен край на войната
© NOVA NEWS
Слушай новината Слушай новината

Едва ли в тези дни ще може да се каже с точност кой взриви Кримския мост. Двете страни си отправят взаимни обвинения, но най-вероятно това е атака на украинските сили, като тя е извършена с два морски дрона. Кримският мост е основна транспортна връзка между Русия и Кримския полуостров, която позволява снабдяването на полуострова с храна и гориво, но също така и онсовната логистична връзка, по която се снабдяват руските военни части, които се намират в Югоизточна Украйна.  

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13396

Това каза в предаването "Денят на живо" по NOVA NEWS бившият министър на отбраната Ангел НайденовАнгел Найденов Ангел Найденов е предложен за министър на отбраната.   Найденов е избран за народен, който коментира днешния взрив на Кримския мост. 

Движението по Кримския мост е спряно поради извънредна ситуация

"Украинската контраофанзива отбелязва едно по-бавно настъпление. Това се дължи на различни фактори. Вече се появиха информации, че Украйна е използвала касетъчни бомби. Аз лично категорично не подкрепям използването на касетъчни бомби. Аз принципно съм за предоставянето на военна помощ за Украйна, но не мога да си представя, че някъде в складовете седят 100 бройки БТР, за които никой не знае. Щом Щабът на Българската армия е преценил, че тази техника няма да отслаби боеготовността на армията - нека ги предоставим. Тази техника най-вероятно няма и необходимото въоръжение", разкри Найденов.  

Русия официално напусна зърнената сделка

"Идеята за частично членство на Украйна в НАТО набира скорост, но на мен ми се струва, че е нереализируема. Това ще означава признаване на разделянето на Украйна. Аз лично не виждам основата, върху която в момента може да се постигне мир. Войната ще продължи. Надявам се да се постигне споразумение за зърнената сделка, защото тя е важна за целия свят", завърши бившият военен министър. 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1397 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини