Кирил Петков: Промяната Продължава, не искаме да отидем още в безвремието

  • 14 юли 2023 21:30

  • 2343
  • 1
Кирил Петков: Промяната Продължава, не искаме да отидем още в безвремието
© БНТ
Слушай новината Слушай новината

Промяната Продължава. Имаме няколко постижения, които предишните парламенти не успяха да достигнат: очаквания закон за разследването на главния прокурор. Мечтата ни да влезем в Шенген и Еврозоната.Това заяви в интервю за предаването "Панорама" съпредседателят на "Продължаваме промяната" (ПП) Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически.Не защото са добри заглавия, а защото мислим, че българският бизнес ще е по-конкурентен. 

"Въпреки трудностите, не сме отстъпили от принципите, заедно успяхме да направим така, че няколко основополагащи успеха да се случат", добави той. 

Кузман Илиев: Еврозоната не е панацея, но като си вързан в борд с нея, нямаш много алтернативи

На въпрос как ПП-ДБ съумяват да поддържат баланс в управлението, въпреки ареста на Борисов, Петков отговори: "Става, когато се сложат принципите напред и се следи това, което трябва да постигнем на базата на този разговор: кой закон трябва да е следващ по Плана за възстановяване и устойчивост (ПВУ), Антикорупционната комисия. Не искахме шести избори и да отидем още в безвремието. Единият начин да работим заедно е да се фокусираме върху националните задачи. И двете страни, мисля, се опитваме да се фокусираме там, а не в другите теми", обясни съпредседателят на ПП.

"Първите 6 месеца за тази година, вече бюджетът е на плюс", отбеляза като друг позитив Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически.  

"Заложихме бюджет, който не отстъпи от социланите политики, но влезе в критерия, нужен за Евроозната. Сега работим по КПКОНПИ. Искаме закон, който наистина да води до противодействие на корупцията", подчерта той. 

Новата антикорупционна комисия: Президентът и партиите да нямат право да номинират кандидати

От ПП-ДБ не държат Бойко Рашков да оглави Комисията по противодействие на корупцията, защото: "Не слагаме имена, а начин и система за подбор", поясни Петков. 

Вие в парламента – събудете се и искайте импийчмънт веднага; как може да не ви е гнус да стои до вас?

"Не вярваме в мир, в който една държава завзема територията на друга", коментира той войната в Украйна. 

Последвайте канала на

Теодора Павлова
2343 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.08.13 | 05:21

1
AMERIKANSKA PLATENA MAIMUNA

Добави коментар

Водещи новини