Министър Шалапатова обсъди с министри от ЕС политики в областта на социалната политика и закрилата на детето

  • 14 юли 2023 17:21

  • 396
  • 0
Министър Шалапатова обсъди с министри от ЕС политики в областта на социалната политика и закрилата на детето
© Министерство на труда и социалната политика
Слушай новината Слушай новината

Министърът на труда и социалната политика Иванка ШалапатоваИванка ШалапатоваИванка Шалапатова е изпълнителен директор на Фондация „За нашите деца“. На 6 юни 2023 г. е обсъди с министри от Европейския съюз в Мадрид, Испания, политики в областта на социалната политика и закрилата на детето, съобщиха от пресцентъра на ведомството.

Обърнато е специално внимание на прилагането на Европейската гаранция за детето, политиките за закрила на децата и услугите за ранно детско развитие, преодоляването на детската бедност и риска от социално изключване. Обсъдени са и справедливата мобилност, както и закрилата на мобилните работници и служители, възможностите за подобряването на пенсионната система и насърчаването на социалния диалог.

Министър Шалапатова: Семейството е най-добрата среда за отглеждане на децата

Приоритетите на предстоящото Белгийско председателство на Съвета на Европейския съюз през първата половина на 2024 г. също са сред дискутираните теми. Разговорите с министрите на труда и социалната политика на Португалия, Германия, Австрия и Белгия са проведени в рамките на неформалния Съвет по заетост и социална политика, който се провежда в Испания на вчера и днес. 

В рамките на неформалния съвет на 13 юли министър Шалапатова представи приоритетите на правителството на България в сферата на труда и социалната политика пред еврокомисаря за работните места и социалните права Никола Шмит.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
396 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини