Ивайло Мирчев: БТР-ите, които ще дадем на Украйна, са безполезни за нас

  • 13 юли 2023 10:36

  • 2631
  • 0
© Novini.bg

Това е техника, която е закупена през Възродителния процес, за която ние даваме доста пари за съхранение и поддръжка, която техника никога не е била използвана от бившите вътрешни войски или от жандармерията, която не е част от армията. По никакъв начин няма да нарушим боеспособността на българската армия. Това обясни в кулоарите на парламента депутатът от ПП-ДБ Ивайло Мирчев.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13498

По думите му става дума за бронетранспортьори и „друг вид бронирана техника“, която е с отпаднала необходимост.

Никога няма и – не дай си Боже – да използваме бронетранспортьори срещу български граждани. Това е нещо, което през 80-те години е представлявало необходимост за някои да разполагаме с такива бронетранспортьори, поясни Мирчев.

Мирчев от ПП-ДБ: Ще предложим да предоставим бронирани машини на Украйна

Той посочи, че точното количество е класифицирана информация, но „вероятно става въпрос за около 100 бройки“.

Депутатът от ПП-ДБ подчерта, че техниката, която обмисляме да предоставим на Киев, е в състояние, което няма да бъде полезно за българската жандармерия, но ще бъде в голяма помощ за нуждите на украинската армия. Допълни също така, че говорим за машини, произведени през 60-те и 70-те години на миналия век.

Днес в Народното събрание бе внесено проекторешение за предоставяне на Украйна на бронирана транспортна техника с наличното към нея въоръжение, както и резервни части, с отпаднала необходимост от складовете на Министерството на вътрешните работи.

Последвайте канала на

Владимир Василев
2631 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини