Асен Василев за бюджета: Нямам притеснения, нагласата е за дребни корекции

  • 12 юли 2023 10:27

  • 1663
  • 0
© Novini.bg

Между първо и второ четене знаете, че има най-разнообразни искания. В рамките на бюджета това ще бъде разход за разход. Това каза пред журналисти в парламента министърът на финансите Асен ВасилевАсен ВасилевАсен Василев е министър на икономиката, енергетиката и туризма от 12 март до 29 май 2013 г. С указ на, предаде репортер на Novini.bg

Попитан какво е обсъдено на проведената среща на ръководствата на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, Василев каза: "Обсъдихме бюджетната рамка. Знаете, че днес бюджетът се гледа на първо четене. Ако има предложения между първо и второ четене и някой иска да прави допълнителни разходи, да бъдат за сметка на други разходи, тъй като няма възможности за допълнителни приходи. Както знаете, миналата година беше натоварена".

Това е третият ми бюджет като министър на финансите и вторият, който правим без мнозинство. Винаги си говоря с всички парламентарни групи, за да мине бюджетът в някакви разумни рамки, които да са изпълними, добави той.

В отговор на въпрос има ли притеснения относно диалога за бюджета, финансовият министър посочи: "Не. Като цял, виждам, че има нагласа за сравнително дребни корекции, които, ако се направят разход за разход, няма да нарушат бюджетната рамка".

Депутатите гледат на първо четене Бюджет 2023

Попитан за насрочените протести срещу бюджета и готов ли е да отстъпи пред исканията на служителите в МВР, Василев коментира: "Мисля, че трябва да се отнасяме с еднакъв аршин към абсолютно всички служители. Политиката, която беше заложена от служебния кабинет и която ние продължихме, е структурите, кито са получили увеличение миналата година, да не получават тази година, а тези, които миналата година не са получили, да получат тази година 10% увеличение. Това е общата политика, тя се отнася и за МВР, и за всички други държавни структури. Към всички организации е приложен абсолютно един и същи аршин. Оттук нататък, какво се случва с бюджет, е прерогатив на парламента".

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1663 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини