Емил Радев разкри смразяващи данни за нелегалните оръжия в Европа

  • 14 юли 2023 14:37

  • 3549
  • 0
© Фейсбук: Емил Радев

"Работи се интензивно по темата с оръжието", заяви пред екипа на NOVINI.BG в Страсбург евродепутатът Емил РадевЕмил РадевЕмил Йорданов Радев е варненски адвокат и политик. Депутат от ГЕРБ в 41 и 42-то (до юли 2014) от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в/ЕНП.

Припомняме ви, че Европейският парламент работи за актуализиране на правилата за внос и износ на огнестрелни оръжия за граждански цели. Докладчик по досието е Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи е българският евродепутат от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в/ЕНП Емил РадевЕмил РадевЕмил Йорданов Радев е варненски адвокат и политик. Депутат от ГЕРБ в 41 и 42-то (до юли 2014).

ЕС цели от една страна, да се предотвратят нелегалният трафик и преправянето на сигнални оръжия в бойни, а от друга, да се опростят процедурите, свързани с оръжия за лов, спортна стрелба и изложения.

"Много е тревожна ситуацията с нелегалните огнестрелни оръжия в ЕС. Над 35 милиона са оръжията, които не са регистрирани. Това е 56% от огнестрелните оръжия в ръцете на гражданите. Много е плашеща статистиката", призна Радев.

"Войната в Украйна спомага за нелегалните оръжия", категоричен е той.

"Ще се направи всичко възможно, за да се спре нелегалният внос и компонентите", поясни Емил РадевЕмил РадевЕмил Йорданов Радев е варненски адвокат и политик. Депутат от ГЕРБ в 41 и 42-то (до юли 2014).

Докладчикът (Емил Радев) акцентира върху възможността за свързване на новата електронна система за лицензиране с вече съществуващите национални системи. По думите му така всички предоставени разрешения за внос и износ ще бъдат на разположение в една централна база данни. Емил РадевЕмил РадевЕмил Йорданов Радев е варненски адвокат и политик. Депутат от ГЕРБ в 41 и 42-то (до юли 2014) настоява да се затегне защитата на личните данни и да се въведат кратки и ясни срокове по отношение на уведомяването от страна на компетентните органи за всяко обезсилване, спиране, изменяне или отмяна на разрешение за внос или износ, а също и за резултатите от контрола. С допълненията си към проекторегламента той предлага и възможност за обжалване на решенията на компетентния орган в определени случаи, както и нови разпоредби относно доказателството за получаване, които биха подобрили проследимостта на доставките на огнестрелни оръжия, поясняват от Европейския парламент.

Медведев: Увеличаването на военната помощ за Украйна приближава Третата световна война

Очаква се да има по-лек режим за тези, които се занимават с лов, със спорт, потвърди евродепутатът.

Емил РадевЕмил РадевЕмил Йорданов Радев е варненски адвокат и политик. Депутат от ГЕРБ в 41 и 42-то (до юли 2014) се надява до края на годината да има резултат по темата и другата година да са финалните преговори.

Цялото интервю с евродепутата Емил Радев може да гледате и ТУК.

Последвайте канала на

Галя Георгиева
3549 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини