ПП и ГЕРБ издигат обща кандидатура за областен управител на Пловдив

  • 11 юли 2023 10:52

  • 3118
  • 0
ПП и ГЕРБ издигат обща кандидатура за областен управител на Пловдив
© Фейсбук
Слушай новината Слушай новината

Националният лидер на БЗНС Илия Зюмбилев е вариантът, на който и ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в, и ПП са се спрели за областен управител на Пловдив.

Самият той потвърди пред "24 часа", че е издигнат от земеделския съюз, но е харесан и от двете най-големи политически сили в парламента.

"Имам подкрепа и от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в, и от "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"", обади ми се Кирил Петков. Кандидатурата ми е обща, за да може да се разблокира изпълнителната власт и да тръгнат нещата в правилната посока", коментира Зюмбилев, който е инженер по образование и е бил хоноруван преподавател в Аграрния и Техническия университет.

След встъпването на новия кабинет "Денков-Габриел" служебният областен управител на Пловдив Ангел Стоев подаде оставка. Досега няма назначение заради неразбории между партньорите.

За поста се спрягаха математикът Ивайло Старибратов, бившият ректор на УХТ Кольо Динков, депутатът от ДБ Йордан Иванов, както и съветникът Слави Георгиев, чиято кандидатура е била налагана от градския лидер на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в Иван Тотев, но е  отхвърлена в София.

Доналд Тръмп получи номинация от ГЕРБ за кмет на Пловдив

Очаква се евентуално Зюмбилев да бъде назначен в четвъртък. Той оглави БЗНС м.г., като пое поста от Николай Ненчев.

Зюмбилев е 39-годишен, роден е в София, но от 33 г. живее в Пловдив.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
3118 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини