Явор Божанков: Имам чувството, че изявленията на Радев и Костадинов ги пишат в Русия

  • 10 юли 2023 17:49

  • 6114
  • 0
Явор Божанков: Имам чувството, че изявленията на Радев и Костадинов ги пишат в Русия
© Кадър: БТВ
Слушай новината Слушай новината

Президентът Радев не е в настроение, не знам доколко тезите са негови, защото Костадинов говори същото. Имам чувството, че тези изявления ги пишат на територията на Руската федерация. Президентът Зеленски го каза точно – нашият интерес е войната да спре до Украйна. Така народният представител от коалицията "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната" – Демократична България" (ПП-ДБ) Явор Божанков коментира срещата между държавните глави на България и Украйна на „Дондуков“ 2 миналата седмица.

Божанков не спести критиките си по адрес на българския президент, посочвайки, че Радев се стреми да завземе цялата власт в страната – и местна, и изпълнителна.

"Политико": Зеленски гръмна по Радев и от двете цеви, смутеният президент на България изгони камерите

Радев полага всички усилия това правителство да падне, както полагаше усилия да няма редовно правителство, отбеляза депутатът от ПП-ДБ.

Относно съдебната реформа Явор Божанков смята, че правителството и парламентът са постигнали значителен напредък, предвид скорошното изявление на Европейската комисия, че мониторингът над България може да падне.

Правосъдният министър: Съдебната реформа минава през промените в Конституцията

Божанков изрази мнение, че избор на нов състав на ВСС не трябва да бъде назначаван, преди да бъдат направени конституционни промени.

Най-правилния и принципен подход е нов Висшен съдебен съвет. Според мен в рамките на няколко месеца можем да имаме проект за промени в Конституцията на ниво ВСС, каза той в ефира на bTV.

Що се касае до референдума на "Възраждане" за запазване на българския лев, Божанков обясни, че такова допитване партията на Костадинов е трябвало да направи преди България да подпише договора за членство в еврозоната и приемането ѝ през 2020 г. в т.нар. чакалня.

Последвайте канала на

Владимир Василев
6114 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини