Соломон Паси: Володимир Зеленски е украинският Васил Левски

  • 09 юли 2023 09:41

  • 6390
  • 1
Соломон Паси: Володимир Зеленски е украинският Васил Левски
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Първото, което получи, е че България се върна на моралната карта на Европа. Това каза основателят на Атлантическия клуб в България и бивш външен министър д-р Соломон ПасиСоломон Паси Соломон Исак Паси е роден на 22 декември 1956 г. в Пловдив. Син е на известния професор по философия и в ефира на БНТ по отношение на визитата на украинският президент Володимир ЗеленскиВолодимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога у нас. 

Той описа украинския държавен глава като топъл и емоционален човек. Мога да го сравня с индийския Махатма Ганди, а с български герой - това е украинският Васил Левски. Той освобождава своята държава, каза още шефът на Атлантическия клуб.

Илхан Кючюк: Не може вече да седим на два стола, трябва да сме компетентен член на ЕС

Той обърна внимание, че това бе част от обиколката му в три натовски държави - след България излетял за Чехия, а след това за Турция. И допълни, че интересът на България не е да е външна граница на ЕС и НАТО.

"Ние имаме интерес да сме в сърцето на ЕС и НАТО, където е много по-сигурно спокойно. Затова колкото повече НАТО се разширява, толкова по-добре и сигурно за България. Смятам, че това бе много добра възможност да се заявим", каза още д-р Паси. 

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
6390 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.12.24 | 15:13

1
Не Васил а Васал.

Добави коментар

Водещи новини