Гвоздейков отговори на Алексиев за медицинските хеликоптери: Политическо лицемерие!

  • 08 юли 2023 11:39

  • 2773
  • 0
Гвоздейков отговори на Алексиев за медицинските хеликоптери: Политическо лицемерие!
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Транспортният министър Георги ГвоздейковГеорги ГвоздейковГеорги Гвоздейков е авиационен инженер, завършил магистърска програма по „Авиационна техника отговори на бившия служебен министър Христо АлексиевХристо АлексиевХристо Алексиев е роден на 19 септември 1980 г.   Магистър по „Международни след гостуването му в бТВ, където говори за медицинската помощ по въздух.

"След като е толкова загрижен да има хеликоптери, дължи отговори", написа във Фейсбук той.

Министърът зададе конкретни въпроси:

"1. Защо закри проекта България Хели Мед Сървиз и изхвърли труда на експертите в кофата, след като осигуриха първият хеликоптер, за да стартира дейността по HEMS още през месец май?!

2. Защо е обявил процедура по ОП за доставка на УСЛУГА и я възлага на външен изпълнител (аутсорсинг), а не обявява ОП за осигуряване на два хеликоптера на "Сух лизинг" (Под наем без екипаж) при положение, че имаме поне осем подготвени пилота и България получава безвъзмездно финансиране по НПВУ за покупка на 6 броя нови хеликоптера и изграждане на системата HEMS, за да извършва тази услуга?!

3. Защо говори неистини, например за обучение на пилоти, като договорът е публичен и всеки може да го прочете в портала на АОП и в него няма клауза за обучение на български пилоти?!"

Христо Алексиев: Можем да имаме медицински хеликоптери до месец-два

"Политическо лицемерие е да говориш за ценността на човешкия живот, когато преди подписване на договор за придобиване на хеликоптер с български пилоти на цена от 2.5 млн лева с включени всички разходи за експлоатация за една година закриваш България Хели Мед Сървиз", категоричен е Гвоздейков. "И след това с грижа за човешкия живот от парите на данъкоплатците, за които си загрижен, правиш поръчка за 18 млн. лева, възлагаш я на чужда фирма с чужди пилоти без вкл. обучение на български екипажи."

"Г-н Алексиев, разликата са едни 8 млн. лева на данъкоплатците, които можем да инвестираме в ефективност, човешки фактор, да проведем обучения на медицински и летателни екипажи, да подсигурим нови услуги в транспорта, да подобрим реални проблемни участъци в инфраструктурата.

Цената и условията, които сте заложили в този договор не спасява животи, това е финансово бреме и добри комисионни скрити зад фалшиви намерения!!!", написа още той.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
2773 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини