Борисов към Зеленски: ГЕРБ ще продължи да подкрепя Украйна в борбата с руската агресия

  • 06 юли 2023 17:30

  • 2796
  • 0
Борисов към Зеленски: ГЕРБ ще продължи да подкрепя Украйна в борбата с руската агресия
© Фейсбук
Слушай новината Слушай новината

Бъдещето на Украйна, нейната сигурност и европейската сигурност са в НАТО и Европейския съюз. Независима и суверенна Украйна е ключова за сигурността на целия регион. Това заявих по време на срещата си с президента на Украйна Володимир ЗеленскиВолодимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога в София. 

Това написа на личната си страница във Фейсбук лидерът на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г. Ето какво още псодели той:

"Подчертах, че като партия с категоричен евроатлантически профил, ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в ще продължи да подкрепя Украйна в борбата с руската агресия и сме изцяло солидарни с болката на украинския народ.

Доказателство за нашата солидарност са и действията на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в през последните дни в Народното събрание по отношение на предложенията за по-бързо обновяване на оръжейните запаси на България, както и идеята за продажба на оборудването от АЕЦ “Белене” на Украйна. 

Окончателно: Разрешиха продажбата на реакторите за "Белене" на Украйна, искаме 1,2 млрд. лв.

Припомних пред президента Зеленски, че ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в беше първата партия в България, която осъди руската агресия срещу Украйна, предложи страната ни да й окаже военно-техническа помощ и постави украинското знаме в централата си от първия ден на войната.

По време на това знаково посещение в България, макар и закъсняло, запознах президента Зеленски и с инициативата на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в миналото лято украински деца да дойдат на летен лагер на българското Черноморие. Отбелязахме и дарението на каски и термовизионна техника от нашата младежка организация към украинските им колеги.

България ще продължи да подкрепя Украйна и нейния народ заедно с цялата демократична световна общност".

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2796 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини