Соломон Паси: Приемът на Украйна в НАТО не значи война с Русия

  • 05 юли 2023 20:18

  • 937
  • 0
Соломон Паси: Приемът на Украйна в НАТО не значи война с Русия
© bulphoto (Архив)
Слушай новината Слушай новината

Точно преди 33 г. започнахме да пишем подобна декларация за нашето членство в НАТО. В настоящата декларация за приемането на Украйна в НАТО се казва: „Очаква се българското правителство да изрази подкрепа за членство на Украйна в НАТО след възстановяване на мира на нейна територия. За да се възстанови по-бързо мира на нейна територия, тя трябва да бъде приета по-скоро в Пакта. Това не означава война между Русия и НАТО”. Това заяви Соломон ПасиСоломон Паси Соломон Исак Паси е роден на 22 декември 1956 г. в Пловдив. Син е на известния професор по философия и вефира на Нова телевизия.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13391

Той даде пример с гръцката част на Кипър, която членува в ЕС, а когато бъде възстановена целостта на страната, ще бъде приета и другата част на Кипър. „НАТО ще разпростре защитата си върху онези части на Украйна, където не се водят бойни действия”, обясни бившият външен министър.

Паси сравни членството в НАТО със закупуването на катинар. „Никой не може да ви нападне, защото си купувате ключалка срещу крадци. Не може някой да нахлуе в дома ви, защото сте си сложили здрава ключалка или СОТ”, обясни Соломон ПасиСоломон Паси Соломон Исак Паси е роден на 22 декември 1956 г. в Пловдив. Син е на известния професор по философия и.

Зеленски: Има опасност Русия да симулира инцидент в АЕЦ "Запорожие"

„Колкото повече се обграждаме със страни членки на НАТО и ЕС, толкова повече се придвижваме към сърцето на тези организации”, допълни бившият външен министър.

За поисканата оставка от БСП на военния министър Тодор Тагарев бившият външен министър каза, че България не може да наруши конвенцията от Монтрьо за наличието на чужди кораби в Черно море. Конвенцията е доста остаряла, обясни Паси.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
937 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини