Христо Иванов: Борисов правилно си свали имунитета, след освобождаването на Гешев имаме нова ситуация

  • 05 юли 2023 14:25

  • 2390
  • 0
Христо Иванов: Борисов правилно си свали имунитета, след освобождаването на Гешев имаме нова ситуация
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Смятам, че това е правилната постъпка в тази ситуация, г-н Борисов си вдигна имунитета, оттам нататък нещата ще се развиват по нормалната процесуална логика, съгласно компетентните институции, коментира пред журналисти в Народното събрание съпредседателят на „Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено отХристо ИвановХристо Иванов Роден е на 13 септември 1974 г. в София.   Христо Иванов е магистър по право от Софийския.

По думите му има сериозни аргументи, че докато Иван ГешевИван ГешевИван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо образование във е бил главен прокурор, ясно е казал, че атакува парламента, защото Народното събрание се опитва да ограничи правомощията му. След освобождаването на Гешев имаме нова ситуация и тя предполага да се върнем към нормалното разглеждане на тези имунитети, подчерта Христо ИвановХристо Иванов Роден е на 13 септември 1974 г. в София.   Христо Иванов е магистър по право от Софийския. Вчера имаше комисия за депутатски имунитети, чиято работа беше необяснимо блокирана, и в крайна сметка г-н Борисов взе правилното решение, коментира той.

Днес лидерът на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в Бойко Борисов първо заяви пред журналисти, че няма да се откаже от депутатската си защита, а малко по-късно обяви, че ще си даде имунитета, за да не става жертва на изнудване и шантаж.

Борисов си дава имунитета

Никого не можем да „изперем“, дори и да искаме, каза още Христо ИвановХристо Иванов Роден е на 13 септември 1974 г. в София.   Христо Иванов е магистър по право от Софийския. Целта ни е да „изперем“ българската държава, като намалим съмненията за корупция и беззаконие в нея, чрез реформи, обясни Иванов. И посочи, че това се прави чрез възможните в този парламент мнозинства.

За Висшия съдебен съвет трябват структурни промени, които да въведат ясна и публична отчетност и да направят невъзможно под маската на безконтролност да има нерегламентирани публични влияния, както е било досега, заяви също съпредседателят на ДБ. Затова настояваме за промени в Конституцията, след това в устройствените закони, които да променят модела, изтъкна той. 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2390 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини