Денков пред "Политико": Вече няма да си затваряме очите пред руската намеса

  • 05 юли 2023 12:18

  • 3716
  • 0
Денков пред "Политико": Вече няма да си затваряме очите пред руската намеса
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Все по-популярната проруска партия "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател" напада офиси на Европейския съюз в София, физически блокира депутати в парламента, заплашва хора на прайд събития и призовава враговете на руския президент Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 да бъдат заличени – и какво се случва? Почти нищо, заключава днес "Политико".

Същото може да се каже и за серията от мистериозните експлозии в оръжейни фабрики – инциденти, които са под интензивно наблюдение, докато София увеличава оръжейното производство за износ за Украйна. Въпреки че това може да са руски атаки на българска територия, разследващи в София са обвинявани, че бездействат от години.

В интервю за "Политико" новият българския премиер Николай ДенковНиколай ДенковНиколай Денков е служебен министър на образованието и науката в кабинета на Огнян Герджиков. С заяви, че е крайно време да се прекрати това бездействие на органите на реда и службите за сигурност, когато става въпрос за случаи, в които вероятно Москва дърпа конците.

Запитан за призива си за действие срещу "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател", Денков определи обичайния подход на български официални лица към руската намеса със заглавието на последния филм на Стенили Кубрик "Широко затворени очи".

"Големите проблеми започват с малки акции от този тип": Правителството призова "Възраждане" да спрат с агресията

"Единственото нещо, което поисках от различни институции, е да прекратят да гледат в другата посока", заявил премиерът пред "Политико" в Брюксел миналата седмица, уточнявайки, че публичните му забележки спрямо "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател" са били реакция на "лъжи", използвани "агресивно" от тях и от други проруски партии с цел "сплашване на българското население" с прокремълска пропаганда, отбелязва БНР.

"Те разпространяват лъжи в социалните медии, за да плашат населението и да се опитват да използват тази обстановка за политически облаги", казва Денков и подчертава, че "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател" са прибегнали до "език на агресията и подстрекателство: "Тази агресия става все по-видима и не е нещо, което може да бъде оставено да се развива повече".

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3716 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини