Напрежение в парламента заради предложението за продажба на оборудването за АЕЦ "Белене" на Украйна

  • 05 юли 2023 11:48

  • 2699
  • 0
Напрежение в парламента заради предложението за продажба на оборудването за АЕЦ "Белене" на Украйна
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Напрежение в пленарната зала предизвика свиканото за днес заседание на Комисията по енергетика в Народното събрание, в дневния ред на която е включено проекторешение за продажба на Украйна на оборудването за АЕЦ "Белене". Заради поредица от поискани процедури и за "охлаждане на страстите" беше дадена почивка от председателстващият заседанието зам.-председател на парламента Росица Кирова. 

Вчера депутати от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в - СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на, "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната" - Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от" и ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с са внесли в парламента проект на решение относно възлагане на министъра на енергетиката да проведе преговори с министъра на енергетиката на Украйна или негов представител с цел продажба на оборудване, предназначено за проекта АЕЦ "Белене".

Свиква се комисия от сега за след два часа с изключително сериозни точки, една от които е за продажбата на оборудването на АЕЦ "Белене" на Украйна, заяви Искра МихайловаИскра Михайлова Искра Михайлова е родена на 7 септември 1957 г. в София, България.   Завършила е специалност от "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател" днес от парламентарната трибуна. Тя поиска председателят на Народното събрание Росен ЖелязковРосен ЖелязковРосен Желязков е роден на 5 април 1968 г. Той е магистър по право от Софийския университет „Свети да обясни какво налага свикването на "тази спешна комисия" и в нейния дневен ред да има такава точка.

"Единствената причина, поради която е това бързане, е, защото утре идва украинецът Зеленски. Не мисля, че след като даваме няколко транша оръжия, сега трябва да си продаваме или подаряваме и оборудването за АЕЦ "Белене", коментира колегата ѝ Стоян Таслаков.

Предлагат да продадем на Украйна оборудването за АЕЦ "Белене"

Вчера пишете проекторешението, днес искате да го гледате, коментира и Георги Свиленски от "БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е за България". Продавате руските реактори на Украйна, вие подигравате ли се с тези хора, попита той. И там очаквате да отидат руски инженери да ги монтират, допълни той. Свиленски коментира, че даже цената е определена.  

Делян ДобревДелян ДобревДелян Добрев e заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма (ресор: от ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на обясни защо цената е такава  - защото, по думите му, толкова сме платили. БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е нищо не са плащали, те само поръчват и оставят друг да плаща сметката, коментира той.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2699 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини