Деян Николов е кандидатът на "Възраждане" за кмет на София

  • 04 юли 2023 11:19

  • 2879
  • 0
Деян Николов е кандидатът на "Възраждане" за кмет на София
© Възраждане
Слушай новината Слушай новината

Деян Николов е кандидатът за кмет на София на "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател". Той е икономист, сред учредителите на софийската организация на партията.

"Ще бъда кмет, който желае София да се развива и всички тези районни кметове е редно да могат да решават проблеми. Столицата е най-големият град и до голяма степен най-важният, но има и огромни проблеми. Моделът на управление остава един и същ. Имаме огромен ресурс, но, за съжаление, той се разпределя по несправедлив начин. Без значение кой е кмет, моделът на управление е един и същ", заяви Николов.

Къде се очертават най-интересните кметски битки?

"Ще предложим кандидат, който ще направи столицата град за пример, нещо, което сега не е така. Да направим така, че София да се превърне в мечтан град за отглеждане на деца", заяви при представянето лидерът на "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател" Костадин КостадиновКостадин КостадиновКостадин Костадинов е роден на 1 април 1979 г. в град Варна. Завършва магистратура по балканистика.

"Кандидатът ни е млад, успял, доказал се в своята сфера, икономист", посочи Костадинов и отбеляза, че с него са заедно от години.

"Столицата има огромни проблеми. София не е само на софиянци, тя е лицето на България, това е 13-ият по големина град в Европа", посочи още Костадинов.

Деян Николов представи основните си приоритети, сред които трафикът, задръстванията и пренаселването на столицата. София изостава с разрастването си по площ, коментира той. "Едно от важните неща е да започнем да планираме София", допълни Николов.

Като друг приоритет той посочи замърсяването на въздуха и чистотата, предава БТА. По думите му, причината да дишаме прах е, че не си мием улиците. По отношение на чистота ще бъдем абсолютно безкомпромисни, това означава ревизия на подизпълнители, означава общински компании, означава да намерим начин бързо да почистим София, допълни той. Като друг приоритет посочи облагородяването и поддръжката на зелените площи. 

Лидерът на "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател" съобщи, че Деян Николов ще бъде и водач на листата за общински съветници в столицата. Той посочи, че целта е спечелване на изборите - участие на балотаж и спечелване на балотажа, и група от поне 15 общински съветници в София. Можем да дадем много ясен и добър пример как можем да управляваме България, започвайки от столицата, смята Костадинов.    

Деян Николов посочи, че най-сериозният му конкурент е апатията на софиянци.

Относно кандидата на "Продължаваме промяната", "Демократична България" и "Спаси София" за кмет на София Васил Терзиев, Николов коментира, че го познава бегло, предвид че и двамата са от IT сектора, и е успешен в своята сфера, но изрази притеснение дали няма да се повтори разочарованието от Кирил Петков, който бил издигнат в политическото пространство по подобен начин - с много медиен шум, медиен комфорт и ресурси. Моето лично притеснение е, че една такава кандидатура няма да промени философията за управление на града, а ще получим още от същото, допълни Деян Николов.   

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
2879 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини