Министър Тагарев: Скоро ще започне изпращането на военната помощ за Украйна

  • 30 юни 2023 10:01

  • 1615
  • 0
Министър Тагарев: Скоро ще започне изпращането на военната помощ за Украйна
© Булфото (архив)

Скоро ще започне изпращането на военната помощ за Украйна, обяви министърът на отбраната Тодор ТагаревТодор ТагаревТодор Тагарев е служебен министър на отбраната от 12 март до 29 май 2013 г. На 6 юни 2023 г. е избран за.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13580

Той не можа да каже кога първите пратки ще бъдат на украинска територия, но посочи, че Киев ще получи най-необходимото към този момент, предава БНТ.

България ще подкрепи членството на Украйна в НАТО след края на войната, обясни Тагарев. Той посочи още, че се е запознал и е солидарен със съдържанието на проекта на декларация, внесен от ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ, ДПС и ИТН.

И добави, че е адекватно комисията НАТО-Украйна да бъде издигната в Съвет НАТО-Украйна.

Тагарев не смята, че България трябва да участва в обсъждания за даване на гаранции за сигурност на Киев ат страни-членки на Алианса, без да ангажират НАТО, каквито идеи има сред съюзниците от Източния фланг.

Министър Тагарев за помощта за Украйна: Няма авиация и тежка бронетанкова техника

Христо Гаджев, който ръководи Комисията по отбрана, също обясни, че към момента въпросът за участие на България в коалиция на желаещите за гаранции за сигурност за Киев не стои на дневен ред. Обясни мотивите зад проекта на декларация на парламента и посочи, че Украйна трябва да бъде приета в Алианса възможно най-скоро след края на войната.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
1615 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини